magdireceptek

Édes kis (mandulás-aszalt barackos) semmiség

A múltkor bemutatott keksz után egy újabb ajánló: tej-tojásmentes, mézes keksz a 2004 Rena Kft. jóvoltából….Kicsit felturbózva. 🙂 

Hozzávalók:

10 dkg kókuszolaj
8-10 dkg karobpor
5 dkg nyírfacukor
10 dkg pirított mandula
5 dkg aszalt sárgabarack
3-4 szem aszalt datolya

1 csomag tej-tojásmentes Privolat omlós keksz – mézzel 

Elkészítés:

A kókuszolajat felolvasztjuk, a nyírfacukrot megőröljük (kávédarálón), a datolyákat botmixerrel pépesítjük, a mandulákat pedig egy zsiradék nélküli edényben megpirítjuk, majd késes aprítóban rusztikus darabokra vágjuk. A barackot is nagyon apróra feldaraboljuk. Majd egy tálban mindent összekeverünk (először a nyírfacukrot és karobot, ill. a datolyát,és ezt követően a folyékony, vagy épp kenhető kókuszolajat), és a kekszekre kenjük mindezt. Behűtjük és kb. 1 óra elteltével tálaljuk is. 🙂 

Ezeket olvastad már?

Hajdinás-ribizlis pohárkrém

Ma ez volt a reggelink. Tartalmas, finom, igazi nyári csemege 🙂 Hozzávalók: 10 dkg ribizli– 1 csomag vaníliás pudingpor1/2 l...

Amarántos zabpehely pástétom

Ezt a receptet Jerry-től, férjem korábbi főiskolai társától tanultuk, és persze kicsit magunkra szabtuk. 🙂 Régóta nagyon szeretjük, és mivel...

Minestrone leves

Jó hírem van: hamarosan újra nyomtatjuk A főzés gyerekjáték! c. szakácskönyvet, mivel teljesen kifogyott.. Ennek örömére mutatok egy receptet belőle 🙂 ...