magdireceptek

Diós-újhagymás rakott karfiol

Még pénteken készült ez a rakottas, csak most van időm feltenni a blogra.

Volt még egy nagy fej karfiol otthon, ami romlásnak akart indulni, így gyorsan elkészítettem.

Megpároltam a rózsáira szedett és megmosott karfiolt. Közben rizs főztem (2 bögre vízben 1 bögre rizst).
És növényi besamelt is készítettem: egy edényben feltettem főni kukoricatejet, lisztet, olívaolajat. Sóval, kurkumával ízesítettem, miután felfőtt (besűrűsödött), tettem bele újhagymát is.

Közben még morzsát is pirítottam.

És a harmadik dolog, amit készítettem, „diópörkölt” volt 🙂 Hagymát pároltam vízen, erre tettem pirospaprikát, majorannát, sót, vegamixet, darált diót, olajat.

Amikor minden megfőtt, akkor kiolajoztam egy jénait, az aljára tettem a pirított morzsát, rá karfiolt, amelyet megszórtam újhagymával, majd jött a „diópörkölt”, rizs, és besamel. Meglocsoltam olajjal, és egy kevés reszelt füstölt tofuval gazdagítottam. Majd jött egy újabb adag karfiol, „diópörkölt”,  rizs, besamel. A végén kevés karfiol, olaj, paradicsomkarikák, szezámmag. Majd ment a sütőbe. Szerintünk nagyon finom lett 🙂

Ezeket olvastad már?

Lencseleves nokedlivel

vega_pokemontrainer4000

Ez a leves férjem kedvence. A lencsét egyébként is nagyon szeretjük, más formában is. Értékes hüvelyes, az egyik legjobb fehérjeforrás,...