magdireceptek

Diós tészta újragondolva, reggelire

Ezen a héten valahogy a tésztát kívánjuk, többször is. Nemrég kaptunk finom házi, tojás nélküli, teljes kiőrlésű metéltet. Mivel mákunk elfogyott, és még nem sikerült biztos helyről, finomat és olcsót szerezni, ezért tegnap este diós tészta készült, de egy kicsit „átgondolva”.

Kifőztem a tésztát, megdaráltam a diót. Majd kibontottam egy almalekvárt. Elővettem egy jénait, beletettem a dióval összekevert tésztát, és ráöntöttem sok lekvárt (így megspóroltuk a pluszcukrot), és egy kis fahéjat, majd  almaszeleteket, majd megint egy sor diós tészta, lekvár és alma következett. És még egy réteg mindenből. Az alma mellett kis fahéj, darált dió is került a tetejére. Finom lett , és jó lesz reggelinek -akár hidegen, akár megmelegítve, ill. ebéd utáni csemegének is. Főztem hozzá egy kis vaníliapudingot (kukoricatej+, kukoricaliszt+kukoricakeményítő+, vanília+méz), öntetként.

Tálalási javaslat: 

Vágjunk ki egy pohárral a jénaiban található almás-diós tésztából, tegyük egy tányérra, majd öntsük körbe házi vaníliapudinggal.És együk meg 🙂
  

Ezeket olvastad már?

Meleg újhagymás cukkinileves

vega_pokemontrainer4000

Annyira kívántuk a cukkinit, hogy vettünk pár darabot.  Tegnap este -bent a konyhában- grilleztünk (cukkini, krumpli, újhagyma, laskagomba), ma pedig...

Lime-os, meggyes tejberizs-desszert

vega_pokemontrainer4000

Ismét egy könnyed nyári csemege. Hozzávalók:  20 dkg vegán tejberizs10 szem babapiskóta1/2 kg magozott meggy3 lime héja és leve5 dkg...