magdireceptek

Diós tészta újragondolva, reggelire

Ezen a héten valahogy a tésztát kívánjuk, többször is. Nemrég kaptunk finom házi, tojás nélküli, teljes kiőrlésű metéltet. Mivel mákunk elfogyott, és még nem sikerült biztos helyről, finomat és olcsót szerezni, ezért tegnap este diós tészta készült, de egy kicsit „átgondolva”.

Kifőztem a tésztát, megdaráltam a diót. Majd kibontottam egy almalekvárt. Elővettem egy jénait, beletettem a dióval összekevert tésztát, és ráöntöttem sok lekvárt (így megspóroltuk a pluszcukrot), és egy kis fahéjat, majd  almaszeleteket, majd megint egy sor diós tészta, lekvár és alma következett. És még egy réteg mindenből. Az alma mellett kis fahéj, darált dió is került a tetejére. Finom lett , és jó lesz reggelinek -akár hidegen, akár megmelegítve, ill. ebéd utáni csemegének is. Főztem hozzá egy kis vaníliapudingot (kukoricatej+, kukoricaliszt+kukoricakeményítő+, vanília+méz), öntetként.

Tálalási javaslat: 

Vágjunk ki egy pohárral a jénaiban található almás-diós tésztából, tegyük egy tányérra, majd öntsük körbe házi vaníliapudinggal.És együk meg 🙂
  

Ezeket olvastad már?

Svájci burgonya

vega_pokemontrainer4000

Gyermekkorom kedvenc étele ez volt. Nem tudom, miért svájci krumpli a neve, talán ott tanulta édesanyám (gyermekként jártunk Svájcban, Franciaországban...