magdireceptek

Diós-szejtános-növényi sajtos hajdinafasírt

Újabb felhasználási lehetősége a szejtánnak és ennek a különleges növényi sajtnak. 🙂 Ezúttal a szejtán lesz a kötőanyag, azaz tojáspótló.

Hozzávalók:

20 dkg hajdina
10 dkg burgonya
10 dkg sárgarépa
10 dkg dió
1 fej vöröshagyma
1 ek. ételízesítő mix
himalaya só – íulés szerint
4 ek.búzasikér
4 szelet Violife Cheddar sajt
himalaya só -ízlés szerint
1 csokor petrezselyemzöld
3-4 gerezd fokhagyma

olaj a sütéshez 

Elkészítés:

A hajdinát egy szűrőbe téve megmossuk és kétszeres mennyiségű, sós vízben megfőzzük. A burgonyát meghámozzuk és apró kockákra vágva megfőzzük, majd egy villa segítségével (miután leszűrtük) összetörjük. A sárgarépát pucolást követően kis lyukú reszelőn lereszeljük. A diót megdaráljuk, a növényi sajtot felkockázzuk. A hagymát szintén kockákra vágva kevés vízen megpároljuk. A petrezselyemzöldet apróra vágjuk. Majd mindent összekeverünk, hozzáadjuk a búzasikért vagy szejtánport és fasírtokat formálunk, amelyeket meghempergetünk kenyérmorzsában, és 180 fokos sütőbe téve olajozott tepsiben megsütjük (félidőben forgatjuk). 

Ezeket olvastad már?

Sült polenta

Magdi

Tegnap Romániában jártunk, és hazafelé Nagyváradon mindig a túrázás után bemegyünk egy helyi boltba, ahol finom vegán felvágottak, sajtok, krémek...

Gyermekkorom kedvenc főzeléke…

vega_pokemontrainer4000

…a sárgarépa főzelék. Kicsit másképp 🙂 Hozzávalók:  1 kg sárgarépa1 csokor petrezselyem1 kisebb vöröshagyma4-5 gerezd fokhagymaolajvízsó, köménymag, Ataisz borspótló2 dl...

Vegán májkrém

vega_pokemontrainer4000

A legegyszerűbb, szerintem legfinomabb, 10 perc alatt készíthető vega pástétomról van szó. Hozzávalók: – 3 ek. búzadara,– 4 ek. morzsa,–...