magdireceptek

Vegán majonézes kínai kel saláta

Finom saláta, bármikorra 🙂


Hozzávalók:

1 fej kínai kel
pritaminpaprikák (különböző színűek)
1 lilahagyma

tofumajonézhez:
1 metélőhgyamás tofu
1ek. sörélesztőpehely
1/2 citrom leve
1 ek. mustár

1 ek. 100% extra szűz olívaolaj 


Elkészítés:

A kínai kel leveleit leszedjük, megmossuk és apróra vágjuk. A pritaminpaprikát is apró kockákra vágjuk (összesen 1 paprika elég, csak több színből legyen meg ez az adag). Egy tálba tesszük, s a felaprított lilahagymát is hozzákeverjük. Ezt követően az öntet hozzávalóit egy magas falú tálba keverjük és alaposan összeturmixoljuk, botmixer segítségével. Tálalás előtt kb. 20-30 perccel ezt öntjük a salátára.

Ezeket olvastad már?

Vegán, cukormentes almás-birsalmás pite-torta

Ismét egy édesség receptjét hoztam, talán karácsony előtt hasznos lehet. Hozzávalók:30 dkg finomliszt20 dkg teljes kiőrlésű liszt1⁄2 csomag foszfátmentes sütőpor1 dl...

Nyári receptes ízelítő

Ugyan még csak most kezdődik a téli receptes korrektúrázása, ill. grafikai összeállítása (ősszel adjuk ki), már a tavaszi ételeket is...

Mentás-marcipános gyümölcssaláta

Ismét saláta, de ez most édes. 🙂 Tegnap kaptunk Békés megyéből 1-1 sárgadinnyét és görögdinnyét, ill. sárgabarackot. Alma és frissen...