magdireceptek

Vegán majonézes kínai kel saláta

Finom saláta, bármikorra 🙂


Hozzávalók:

1 fej kínai kel
pritaminpaprikák (különböző színűek)
1 lilahagyma

tofumajonézhez:
1 metélőhgyamás tofu
1ek. sörélesztőpehely
1/2 citrom leve
1 ek. mustár

1 ek. 100% extra szűz olívaolaj 


Elkészítés:

A kínai kel leveleit leszedjük, megmossuk és apróra vágjuk. A pritaminpaprikát is apró kockákra vágjuk (összesen 1 paprika elég, csak több színből legyen meg ez az adag). Egy tálba tesszük, s a felaprított lilahagymát is hozzákeverjük. Ezt követően az öntet hozzávalóit egy magas falú tálba keverjük és alaposan összeturmixoljuk, botmixer segítségével. Tálalás előtt kb. 20-30 perccel ezt öntjük a salátára.

Ezeket olvastad már?

Szójabab pástétom

vega_pokemontrainer4000

Nagyon finom kenyérre kenhető pástétom 🙂 Hozzávalók: 4 dl főtt szójabab1 nagy vöröshagyma2 gerezd fokhagyma 1 csokor metélőhagyma1 ek. pritaminpaprikalekvár2...

Babsaláta

vega_pokemontrainer4000

Egyszerű, nagyszerű téli saláta. Hidegen és melegen is nagyon finom! Hozzávalók: 24 dkg fehérbab2 közepes sárgarépa3-4 levél bazsalikom6 ek. 100%...

Rakott zöldbab

vega_pokemontrainer4000

Ez a rakott étel volt a tegnapi és mai ebédünk, mivel megfáztam, én rozmaringolajos-fokhagymás céklasalátával ettem. Ezt nem volt idő...