magdireceptek

Vegán majonézes kínai kel saláta

Finom saláta, bármikorra 🙂


Hozzávalók:

1 fej kínai kel
pritaminpaprikák (különböző színűek)
1 lilahagyma

tofumajonézhez:
1 metélőhgyamás tofu
1ek. sörélesztőpehely
1/2 citrom leve
1 ek. mustár

1 ek. 100% extra szűz olívaolaj 


Elkészítés:

A kínai kel leveleit leszedjük, megmossuk és apróra vágjuk. A pritaminpaprikát is apró kockákra vágjuk (összesen 1 paprika elég, csak több színből legyen meg ez az adag). Egy tálba tesszük, s a felaprított lilahagymát is hozzákeverjük. Ezt követően az öntet hozzávalóit egy magas falú tálba keverjük és alaposan összeturmixoljuk, botmixer segítségével. Tálalás előtt kb. 20-30 perccel ezt öntjük a salátára.

Ezeket olvastad már?

Almás-fahéjas koszorú

Igazi téli csemege…így, „tavasszal” 😀 Hozzávalók: 1 bögre citrom-lime-os Alpro szójajoghurt1 bögre liszt1 bögre eritrit1 bögre reszelt alma1/3 bögre hidegen...

Vegán magvas croissant

Háttérben egy kis kukoricatej 🙂 Vasárnap nagyon finom croissant receptre akadtam itt, amit „vegánosítottam” és gyorsan meg is sütöttem, mert...