magdireceptek

Tavaszi zöldségekkel töltött káposzta

Még mindig van zsenge, friss káposztánk, és ugyan salátának is eszem, de annyira nem fogy, mivel férjem azt nem szereti. Így ma megtöltöttem az utolsó előtti adagot: tegnap direkt több rizst főztem a fasírthoz, mondván, majd kezdek vele valamit; ezt kezdtem vele 🙂
Még tegnap este megfőztem a káposztát annyi vízben, amennyi ellepte és lehántottam a leveleit.

Így ma nagyon gyorsan elkészültem: kb. 2 bögre főtt rizshez meghámoztam és lereszeltem 3 nagy répát, 1  zellert, 1 karalábét, majd felkockáztam 2 fej hagymát és mindezeket kicsit (kb. 5 percig)  megpároltam, majd olívaolajjal kevertem össze, és szezámmal, sóval, majorannával, fokhagymával, petrezselyemmel és pritaminlekvárral ízesítettem. Egy kanálnyi lenmagpelyhet beáztattam dupla vízbe, és amikor „nyálkás” lett, ezt is belekevertem (tojás helyett), és még egy kevés gabonakolbász is került bele. Megtöltöttem a kifőtt káposztaleveleket, olajozott tepsibe tettem, pritaminpaprika lekvárral megkentem, és összesütöttem (kb. 20 perc alatt), a végén kevés metélőhagymát szórtam rá. Finom lett! 🙂  Téli tavaszi káposzta itt olvasható 🙂 

Ezeket olvastad már?

Kovászos korpás durumbucik

vega_pokemontrainer4000

Régen jelentkeztem, pedig minden nap főztem a festés alatt is. Volt mexikói rizs rántott padlizsánnal, krumplis tészta, thai tészta, görög...

Nyári mediterrán party-falatok :-)

vega_pokemontrainer4000

Megmaradt 2 db főtt krumplink (tegnap este krumplis-„túrós” fánkot készítettem, sajnos fotó nem készült, mert nagyon éhesek voltunk), ill. tofus-aszalt...

Hummusz, magyarosítva

vega_pokemontrainer4000

Hozzávalók: 10 dkg csicseriborókb. 2-3 dl vízízlés szerint sóborspótló1 nagy csokor petrezselyem1 kisebb fej vöröshagyma1 gerezd fokhagymavegán majonéz  Elkészítés: A...