magdireceptek

Diós kosárkák :)

Ma örülök, hogy újabb vegán sütire volt időm, két mosás és dolgozatjavítás + könyvszerkesztés között. 🙂
Nemrég kaptunk még tavalyi héjas diót, ezt ma megpucoltam, és mivel az idő is hűvösebb, megfelelőnek láttam a pillanatot, hogy diós aprósütemény készüljön, finom, friss meggyel: a tél és a tavasz találkozása. 🙂

Hozzávalók – 36 darabhoz:


40 dkg liszt -fele-fele arányban a finomliszt és a teljes kiőrlésű liszt,
15 dkg pálmavaj,
10 dkg cukor,
1 csomag foszfátmentes sütőpor,
víz.

35 dkg darált dió,
4 ek.kukoricaliszt,
víz,
barnacukor,
vanília,
mazsola,
citromhéj,
kukoricatej
1/2 kg meggy.

A tészta alapanyagait összegyúrom, majd kinyújtom, köröket szaggatok belőle, és muffin formába teszem őket, aljat és falat is készítve a süteménynek. 150 fokon kb. 25 perc alatt kisütöm őket. (Én 3 adagban sütöttem, mert 12-es a muffin formám.)
Miközben sül, elkészítjük a tölteléket: a diót megdaráljuk, összekeverjük a kukoricaliszttel, annyi vízzel, amennyit felvesz, cukorral, vaníliával, citromhéjjal, mazsolával ízesítjük. És összefőzzük. Amikor megkeményedik (krémessé válik), és a liszt is megfőtt, lekapcsoljuk. A meggyet kimagvaljuk, a kisült sütemények aljára is teszünk, erre jön a diós krém, majd ismét meggy. Nagyon finom 🙂 

Ezeket olvastad már?

Granolás „pite-torta”

Ismét a Granoland granoláját felhasználva készítettem egy finomságot. Hozzávalók: 25  dkg finomliszt25  dkg Granoland granola (én a gyümölcsöset használtam, az...

Zöldbabos kapros palócleves

Hozzávalók:kb. fél kiló zöldbab,2 sárgarépa,1 fehérrépa,zeller,2 krumpli,1 fej hagyma,3-4 gerezd fokhagyma,só,kapor,kömény. Feltesszük főni a zöldbabot és a többi zöldséget, kis...

Fűszeres növényi zsír

Hozzávalók: 15 dkg darált mandula 4 gerezd fokhagyma 6 szál újhagyma 3 kk. 100% extra szűz olívaolaj 30 dkg kókuszzsír...