Amilyen gyorsan elkészül, épp annyira finom, mutatós és egészséges is ez a sütemény. A vegán piskóta citromhéjas zamata keveredik a datolyáéval, és mindehhez társul a banán öntet. Az öntetbe kevert kókuszhab pedig csak hab a tortán. 🙂
Hozzávalók (kisebb méretű tepsihez):
12 dkg finomliszt
13 dkg durumliszt
1 csomag foszfátmentes sütőpor
10 dkg nyírfacukor
kb. 2,5 dl víz
1 citrom héja
6 ek. olaj
—
10 dkg datolya
5 dl banános Sojade szójajoghurt
2 dl Soyatoo kókuszhabkrém
Elkészítés:
A piskóta száraz összetevőit (lisztek, nyírfacukor, sütőpor, citromhéj) elkeverjük, majd hozzáadjuk a vizet, olajat. Alaposan elkeverjük és a lisztezett-olajozott (vagy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. A tetejére félbevágott datolyát szórunk Előmelegített sütőben 170 fokon 25-30 perc alatt készre sütjük.
Az öntetet így készítjük el ez idő alatt: a szójajoghurtot egy tálba öntjük, majd hozzákeverjük az előzetesen egy éjszakára hűtőbe tett, majd habverővel felvert kókuszhabkrémet. Citromfűvel vagy anélkül tálaljuk. 🙂