magdireceptek

ZÖLD-ség leves

Hozzávalók:

1 db póréhagyma

3 gerezd fokhagyma

2 szem krumpli

1 fej brokkoli

8-10 friss spenótlevél

1 marék mirelit borsó

1 csokor petrezselyem

2 tk. olívaolaj

4 dl szójatej (natúr) – kevésbé bátraknak növényi főzőtejszín vagy növényi tejföl

5 dl víz

vegeta, só

Elkészítés:

Ez a leves haladóknak szól :-D, nálunk pl. a gyerekeknek nem ízlett sajnos. Pedig a smoothie-t szeretik, és abban is van spenótlevél meg friss zöldek. Nem baj, volt B terv, nekik zöldségkrémleves készült, ezt csak kóstoltattam.

Nagyon egyszerű az elkészítése: a felaprított póréhagymát olaj és víz keverékén megpároljuk, majd beletesszük a meghámozott, felkockázott krumplit, a rózsáira szedett brokkolit, a friss, megmosott spenótleveleket, a mirelit borsót és vízzel felöntjük. Ízesítjük: só, vegeta, fokhagyma, ki mit szeret (én borsot igyekszem nem használni, borsikafű van helyette itthon). Fedő alatt főzzük és amikor majdnem készen van, felöntjük natúr szójatejjel ( vagy a hozzávalóknál megadott alternatívákkal), hozzáadjuk a felaprított petrezselyemzöldet. Puhára főzzük, majd összebotmixerezzük. Frissen tálaljuk, lencsechips-et szoktunk a gyerekekkel beletenni.

Ezeket olvastad már?

Befőzés, betegség, borsmenta

vega_pokemontrainer4000

Régen írtam a blogra, ennek több oka van. Egyrészt férjem vasárnap este négy napos munkaútra indult, így nem is nagyon...

Diókrém

vega_pokemontrainer4000

Tudom, tudom, a dió nem egy kánikulai étel, de behűtve ez a krém igazán finom. Nem csak kenyérre kenve, hanem...