magdireceptek

Cukkinis-tejszínes-diós spagetti

A petrezselyem és a pirított dió kimaradt a fotóról. 🙁 

Volt itthon egy darab cukkinink, ill. -még a hétfői receptes könyv fotózásról maradt – kifőzött spagetti. Így nem volt kérdés, hogy ma egyszerűen oldjuk meg az ebédet: a cukkinit vékony karikákra gyalultam és olívaolajjal kikent tepsiben megsütöttem. Majd egy serpenyőbe tettem a tésztát, rá a cukkinit és 1/2 doboz zabtejszínt.  Sóztam, és „borspótlóztam”, ill. egy fokhagymát is belenyomtam:). Kissé összepirítottam, petrezselyemmel dúsítottam, és ami sajnos a fotón nem látszik (férjemnek indulnia kellett): pirított dióval megszórtam. Nagyon finom ebéd lett 🙂

Hozzávalók – 4 személynek

4 db apróbb cukkini
1/2 kg teljes kiőrlésű spagetti
1 doboz rizstejszín
borspótló, só, fokhagyma
1 csokor petrezselyem
egy marék pirított dió.

Elkészítés

A spagettit kifőzzük, közben párhuzamosan olaj nélküli serpenyőben megpirítjuk a diót, illetve olajozott tepsiben a cukkinit. Majd mindent (a leszűrt spagettit is) egy wok-ba téve összerázzuk, 1-2 percig összefőzzük. A petrezselymet a végén adjuk hozzá.

Ezeket olvastad már?

Kolbászos babpástétom

vega_pokemontrainer4000

5 perc alatt elkészül és nagyon-nagyon finom kenyérre kenhető bástétom. 🙂 Hozzávalók: 1 konzerv fehérbab1 fej vöröshagyma2 tk. fokhagymagranulátum /2...

Vegán kétszínes sajttorta

Magdi

Hozzávalók: Kekszes réteghez: 15 dkg csokis vegán zabkeksz 5 dkg kókuszolaj Fehér réteghez: 25 dkg vegán mascarpone 5 dk fehér...

Finomság Neked: a Naked Noble

Magdi

Itt a tél, amikor talán – nemcsak az ünnepek, hanem az otthonainkban töltött idő növekedése miatt is – többet sütögetünk,...