magdireceptek

Cukkinis-szejtános brassói

Ma ismét gyors ebéd készült:) Volt itthon cukkini, krumpli, ill. múlt héten készítettem szejtánt, ez a hűtőben várta a felhasználást, így férjem egyik nagy kedvencét, brassóit készítettem. 🙂 A krumplit héjastul megfőztem. Emellett a szejtánt apró kockákra vágtam, és fokhagymás szójaszószba tettem pácolódni. A pác ideje alatt  kiolajoztam egy tepsit, és beletettem erre a nyers, felkockázott cukkinit, a kifőtt, felkockázott krumplit. Sóval, köménymaggal ízesítettem. És összesütöttem, az utolsó 5 percre tettem rá a pácléből kiszedett búzahúst (különben megkeményedett volna). Finom lett:) 

Ezeket olvastad már?

Ajváros-padlizsános sült penne

Könnyű és finyári ebéd. Hozzávalók: Ajvárhoz:1 kg vegyes színű paprika (benne „kötelezően: 2-2 piros kaliforniai és kápia is)2 közepes vöröshagyma2...

Vegán kalács

25 dkg finomliszt1/2 kávéskanál só 1 ek. kristálycukor6 ek. eritrit4 dkg növényi margarin5 dkg mazsola (elhagyható)1/2 bio citrom reszelt héjaKb....

Téli teázások :-)

Még egy írás a téli egészséges italokról. 🙂 A tél ízei könyvből szeretnék pár, téli teázással kapcsolatos infót megosztani, amelyet...