magdireceptek

Mandulás-tofus sóskasaláta

Első hallásra bizarr, pedig nagyon-nagyon finom és tele van vitaminnal! 🙂 Bár az igaz, hogy csak sóskafanatikusak próbálkozzanak vele:-)

Hozzávalók:

25 dkg friss sóskalevél
1 marék darabolt és pirított mandula
1szál újhagyma


1/4 natúr, pácolt tofu
0,5 dl extra szűz olívaolaj 

Elkészítés:

A tofut előző nap bepácoljuk: extra szűz olívaolajba teszünk egy kis bazsalikomot, sót és fokhagymát, ebbe rakjuk bele a feldarabolt natúr tofut. 
A sóskaleveleket alaposan megmossuk. Majd levágjuk a szárát, és feldaraboljuk. A mandulát is összedaraboljuk és olaj nélküli serpenyőben megpirítjuk. Egy tálra halmozzuk a sóskát, beledobáljuk a mandulát, felvágott újhagymát. Tálalás előtt ráöntünk a tofu páclevéből, és tofut is keverünk a salátához.

Ezeket olvastad már?

Mandula-besameles spenótos lasagne

Magdi

Gyerekek nagy kedvence -mint minden más tésztaétel 😉 -, a lasagne is, amelyet többször paradicsomos raguval készítek, de van, amikor...

Kakukkfüves gombakrémleves

vega_pokemontrainer4000

A családunkban főleg férjem kedveli a gombát, így az ő kedvéért szokott készülni gombás étel. Ez a leves is neki...

Babonézes répasaláta

Magdi

Egyszerű, de mégis érdekes salátarecept. Hozzávalók: 30 dkg főtt fehérbab 1/2 tk. só 1/2 tk. mustár ízlés szerint citromlé 1-1,5...