magdireceptek

Téli kölesgombóc karamellel

Még a múlt héten maradt a főtt kölesünk, így abból készült (csak most van idő feltölteni) téliesített gombóc. 
Adagokat sajnos nem tudok, de a köles kb. 10 dkg lehetett (nyersen mérve), ehhez adtam kb. 2 ek. vízbe kevert 1-2 ek. lenmagpelyhet (ez fogta össze), illetve vaníliaport, citromhéjat, barnacukrot és 1/2 doboz natúr tofut. Közben egy őszibarackbefőttet kinyitottam, apró kockákra vágtam a gyümölcsöt, és ezt is a masszához kevertem. Pár barackot hagytam a tálaláshoz. 
A gombócokat kiformáztam, majd pirított morzsába forgattam. Joya tejszínnel öntöttük le, és karamellel fogyasztottuk. A karamellhez barnacukort kevertem össze egy kevés kókuszolajjal, az őszibarackbefőtt levével, ill. növényi tejszínnel. A cukrot a kókuszolajjal összekevertem, és olvasztani kezdtem. Ekkor a többi alapanyagot is hozzákevertem. 

Ezeket olvastad már?

Zöldbab-ragu gluténmentes tésztával

Hozzávalók: 50 dkg zöldbab2 ek. olívaolaj1 paprika1 paradicsom2 ek. paprikakrém1 dl szójadresszinghimalaya só, pirospaprikabio levespor és ételízesítő2 ek. kukoricakeményítő2 ek...

Reteksaláta

Nálunk a piacon már kapható mindenféle retek! És újhagyma is. Így ezt a Nagy Zsuzsa, reformszakácstól, szerzőtársamtól tanult salátát dobtam...

Rebarbarás muffin

Viszonylag ritka élelmiszer a rebarbara, kevésszer fordul elő a piacokon. Pedig én nagyon szeretem. Amíg Vácon laktunk, a közelünkben lakott...