magdireceptek

Téli kölesgombóc karamellel

Még a múlt héten maradt a főtt kölesünk, így abból készült (csak most van idő feltölteni) téliesített gombóc. 
Adagokat sajnos nem tudok, de a köles kb. 10 dkg lehetett (nyersen mérve), ehhez adtam kb. 2 ek. vízbe kevert 1-2 ek. lenmagpelyhet (ez fogta össze), illetve vaníliaport, citromhéjat, barnacukrot és 1/2 doboz natúr tofut. Közben egy őszibarackbefőttet kinyitottam, apró kockákra vágtam a gyümölcsöt, és ezt is a masszához kevertem. Pár barackot hagytam a tálaláshoz. 
A gombócokat kiformáztam, majd pirított morzsába forgattam. Joya tejszínnel öntöttük le, és karamellel fogyasztottuk. A karamellhez barnacukort kevertem össze egy kevés kókuszolajjal, az őszibarackbefőtt levével, ill. növényi tejszínnel. A cukrot a kókuszolajjal összekevertem, és olvasztani kezdtem. Ekkor a többi alapanyagot is hozzákevertem. 

Ezeket olvastad már?

Télbúcsúztató lencsehurka

Az egyik kedvenc ételem, sokat ettük a télen. Most,  tavasszal is még „belefér”, de nyáron lehet, hogy kevesebbet fogyasztjuk majd,...

Visszatérés

Kedves Olvasóink! Hosszas (őszi és téli) szünet után (amelynek több oka is volt) ismét a fedélzeten vagyunk. Minden rendben velünk,...

Egy kis szünet…

Ma elutazunk második hazánkba: Békés megyébe. A karácsony felét ott, férjem rokonságánál töltjük, másik felét pedig az én szüleimnél, Budakalászon....