Úgy tűnik, hogy csak salátát eszünk. Pedig nem, csak a főételek, amikhez a salátát esszük, már mind szerepelnek a blogon. A héten Békés megyéből kaptunk sok-sok paprikát és cukkinit. Így ma ismét töltött paprika készült és mellé ez a saláta. Tegnap előtt pedig rizibizi (saját borsóból) és rántott cukkini, szóval csupa hazait eszünk:)
Hozzávalók:
2 közepes cukkini
2 közepes répa
só – ízlés szerint
pár db kaporvirág
A növényi tejfölhöz:
1 dl napraforgómag
1/2 dl kesudió
1 ek. citromlé
1 ek. 100% extra szűz olívaolaj
2 kisebb gerezd fokhagyma
1 ek. sörélesztőpehely
víz – amennyit felvesz
Elkészítés:
A cukkinit meghámozzuk, a friss, zsenge répát csupán alaposan megmossuk. Nagylyukú reszelőn lereszeljük. A növényi tejföl hozzávalóit alaposan összeturmixoljuk. Tálalás előtt öntjük a zöldségre.