magdireceptek

Csőben sült babos palacsinta

Nálunk ha palacsinta kerül az asztalra, ünnepnap van 🙂 Így tegnap és ma is ünnepeltünk 🙂

Hozzávalók a palacsintához:

1 bögre teljes kiőrlésű liszt
1 bögre finomliszt
kb.2,5 -3 bögre víz

4 ek. olaj
2 ek. lenmagpehely, kevés vízben beáztatva

Hozzávalók a töltelékhez:

1 kg sárgarépa
1 konzerv kidney bab
2 szál szárzeller
1 fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
2-3 ek.olaj
só, rozmaring, borsikafű, pirospaprika
víz, 3-4 ek. liszt

Hozzávalók az öntethez:

250 ml zabtejszín
2-3 ek. sörélesztőpehely
só,
1 ek. olaj

Elkészítés:

A palacsinta hozzávalóit egy tálba öntjük, és elbotmixerezzük. Ha szükséges, adunk még hozzá vizet. Szépen kisütjük, ebből 14 db lesz.  A zöldségekből pörköltet készítünk: kevés vízen hagymát párolunk, majd pirospaprikával színesítjük, fűszerekkel ízesítjük, és beletesszük a szükség szerint meghámozott, felkockázott zöldségeket. Annyi vízzel felengedjük, hogy ellepje, és a zöldségek puhulni tudjanak. Amikor megpuhultak, liszttel sűrítjük. Közben elkészítjük az öntetet: a tejszínt elkeverjük a sóval, olajjal és sörélesztőpehellyel. Egy jénait kiolajozunk, beletesszük a megtöltött palacsintákat, nyakon öntjük a szósszal, hagymakarikával, petrezselyemmel dúsítjuk és kisütjük. Salátával kiváló étel.
TIPP: előző este süssük ki a palacsintákat, készítsük el a tölteléket. Így másnap reggel csak a töltés és sütés (kb.30 perc) van hátra. 🙂

Ezeket olvastad már?

Kardamomos-karobos csigák

Ma gabonakávé és szőlő kíséretében ezt reggeliztük. Tulajdonképp tegnap este sütöttem kenyeret ugyanebből a tésztából, ill. virslis rudakat és ilyen...

Paprikás-fokhagymás miniperec

Nagyon finom, magában, de 1-1 leves vagy saláta mellé is. Hozzávalók: 1 kg liszt (fele teljes kiőrlésű, fele finomliszt)5 dl...

Édes otthoni íz :-)

A krumplileves gyermekkori kedves emlékem, most vegán módon készítettem el.  Hozzávalók: 3 nagyobb krumpli1 fej vöröshagyma3 dl kukoricatej2 ek. liszt1...