Ez az étel tegnap készült, de nem volt időnk lefotózni, és mivel ma tepsis krumplit ettünk búzahúspörkölttel, és pirított céklával, azokat a recepteket nem teszem fel, hiszen mindegyik már fent van. Így ma a maradék levest gyorsan lencsevégre kapta férjem, hiszen erről még nem írtam 🙂
Kb. 100 gr csicseriborsót kuktában megfőztem. 1 fej hagymát vízen megpároltam, majd két meghámozott, felkarikázott répát, 1 fehérrépát, 1/2 kisebb zellert tettem hozzá, ill. 1 felkockázott krumplit, 2-3 gerezd fokhagymát. Sóval, köménnyel, majorannával ízesítettem. Pirospaprikával színeztem. amikor majdnem puhára párolódott minden, tettem hozzá olajat, ill. a megfőtt csicserit. Pár perc alatt összefőztem. Nagyon finom és kiadós étel, lángossal teljes értékű ebéd volt. A lángosról még nem írhatok… 🙂