magdireceptek

Köles-zablisztes kréker

Úgy született ez a kréker, hogy köleslisztet és zablisztet szerettem volna felhasználni valamilyen sós ropogtatni való készítésére. A kölesliszt miatt enyhén kesernyés íze van, de ami „keserű a szájnak, gyógyír a májnak”, tartja a mondás, szóval így alig bírtuk abbahagyni. 🙂  

Hozzávalók:

20 dkg kölesliszt
20 dkg zabpehelyliszt 
20 dkg teljes őrlésű liszt
kb. 1 dl olívaolaj 
kb. 1-2 dl víz
himalaya só – ízlés szerint
lenmag, szezámmag, – ízlés szerint
1 tk. foszfátmentes sütőpor


3-4 ek. olívaolaj
kurkuma, 3-4 gerezd fokhagyma

Elkészítés:

A liszteket összekeverjük, hozzáadjuk a sütőport, a magvakat, az olajat, és fokozatosan a vizet. Amikor jól nyújtható tészta lesz, lisztezett tepsin kinyújtjuk, csíkokra vágjuk, majd azokat rombusz alakú kisebb részekre, majd kurkumás, áttört fokhagymás olajjal megkenjük, szezámmaggal megszórjuk. 200 fokon 20 perc alatt megsütjük. 

Ezeket olvastad már?

Ismét házi müzli- a legjobb :-)

vega_pokemontrainer4000

Házi müzli, hogy ne kelljen sok pénzt költeni + tartósítószert és cukrot enni (bolti müzlik). Hozzávalók: 500 ml kis méretű...

Gesztenyés-diós pohárkrém

vega_pokemontrainer4000

Főzőkörön is készítettük, egyik nagy kedvenc volt ez a pohárkrém. Alapja egy vegán diós piskóta, a krém pedig egy diós-gesztenyés...

Vegán karobos minikuglófok

vega_pokemontrainer4000

Nagyon gyorsan elkészülő, formás édesség. Hozzávalók: 12 dkg finomliszt13 dkg teljes őrlésű liszt 2,5 dl Alpro rizstej 10 dkg nyírfacukor1-1,5...