Nagyon szeretjük a csicseriborsót, pörköltként, hummuszként, fasírtnak, falafelnek, salátákba, levesként elkészítve. Ez a curry is nagyon finom, próbáljátok ki. Én magában, sok nyers zöldséggel szoktam enni, férjem és a gyerekek is barna rizzsel, bár a gyerekek néha tésztát kérnek hozzá 😀
Hozzávalók:
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 tk kurkuma
1 tk őrölt római kömény
1 ek olaj
2 csicseriborsó konzerv
4 dl kókusztej
40 dkg paradicsom konzerv, darabolt
1 kk. cukor
1 ek friss reszelt gyömbér
ízlés szerint: só
citromlé – ízlés szerint
Elkészítés:
A meghámozott, felaprított hagymát, fokhagymát olaj és ugyannyi víz keverékén megpároljuk, majd ráöntjük a leszűrt csicserit (a leve jó lesz habnak!); kicsit összefőzzük a hagymával, majd ráöntjük a kókusztejet, konzerv paradicsomot, fűszerezzük és kb. 10-15 perc alatt készre főzzük. Gyors, egyszerű, egészséges, fehérjedús és finom!