magdireceptek

Csicseri curry

Nagyon szeretjük a csicseriborsót, pörköltként, hummuszként, fasírtnak, falafelnek, salátákba, levesként elkészítve. Ez a curry is nagyon finom, próbáljátok ki. Én magában, sok nyers zöldséggel szoktam enni, férjem és a gyerekek is barna rizzsel, bár a gyerekek néha tésztát kérnek hozzá 😀

Hozzávalók:

1 fej vöröshagyma

2 gerezd fokhagyma

1 tk kurkuma

1 tk őrölt római kömény

1 ek olaj

2 csicseriborsó konzerv

4 dl kókusztej

40 dkg paradicsom konzerv, darabolt

1 kk. cukor

1 ek friss reszelt gyömbér

ízlés szerint: só

citromlé – ízlés szerint

Elkészítés:

A meghámozott, felaprított hagymát, fokhagymát olaj és ugyannyi víz keverékén megpároljuk, majd ráöntjük a leszűrt csicserit (a leve jó lesz habnak!); kicsit összefőzzük a hagymával, majd ráöntjük a kókusztejet, konzerv paradicsomot, fűszerezzük és kb. 10-15 perc alatt készre főzzük. Gyors, egyszerű, egészséges, fehérjedús és finom!

Ezeket olvastad már?

Szilvás-mákos kukoricakása

vega_pokemontrainer4000

A mélyhűtőnkben még elég sok szilva van, és mivel még a tavaly elrakott szilvabefőttből is van pár üveg, ezért mostanában...

Sütőtökös lencsepástétom

vega_pokemontrainer4000

Mostanában többen kérdezik e-mail-ben, hogy mit lehetne egy vegának a kenyérre kenni. Így feltöltök egy gyors  pástétom receptet. Hozzávalók 10...

Mandulatej

vega_pokemontrainer4000

Egy kis karobbal Ma a házi müzlihez mandulatejet készítettem. Forrásban levő vízbe szórtam egy zacskó (200 gr) mandulát, kb. 1...