magdireceptek

Narancsos linzer (alaprecept)

A recept siccikétől származik, itt-ott módosítottam rajta. 

Hozzávalók:

20 dkg teljes kiőrlésű liszt
20 dkg finomliszt
25 dkg kókuszolaj
10 dkg cukor
1 narancs héja
2 ek. frissen facsart narancslé
2-3 ek. kókuszreszelék

Elkészítés:

A hozzávalókat alaposan összegyúrjuk, majd kb. 4 mm vastagságúra nyújtjuk, és alakzatokat formázunk belőle.  150-180 fokos sütőbe téve kb. 10 perc alatt kisülnek. 
Lehet belőlük más alakzatot készíteni, vagy lyukacsosat is, így lekvárral összeragaszthatjuk. Mi most egyszerű ropogtatni valóra vágytunk. 

Ezeket olvastad már?

Diós répatorta

Egyik kedvenc téli süteményem. Hozzávalók: 2 bögre liszt (fele teljesőrlésű, fele finomliszt) 2 csésze reszelt sárgarépa 1 bögre apróra darabolt...

Padlizsántorony

Ma átjöttek hozzánk nővéremék, és mivel férje gluténérzékeny, így neki a rántott padlizsán helyett alternatív ételt készítettem. 🙂 Ezt el...

Nemtúrós, nempiskótás nemfantas szelet

Gyermekkorom egyik  legkedvesebb desszertje volt a Fanta szelet. Tudtam, hogy Fanni is szereti, neki már készítettem, de Gergőnek is szerettem...