magdireceptek

Chilis babos palacsinta

Ebéd 5 perc munkával? Igen! (Amennyiben előkészítettük a palacsintákat előző nap , illetve van a kamránkban házi, esetleg bolti chilis bab. 😀 De tölthetjük ajvárral vagy zakuszkával is) 
Hozzávalók:
10 vegán palacsinta
házi v bolti chilis bab befőtt, konzerv
15 dk növényi sajt
1 doboz Dr Oetker növényi tejföl 
snidling
a palacsintához:
60 dkg liszt (fele teljes őrlésű)
fél csomag sütőpor
5 dl növényi tej 
8 dl szódavíz 
fél dl olaj 
Elkészítés:
A palacsintákat kisütjük, majd lemélyhűtjük. 😀 De frissen is készíthetjük, csak ez esetben nem 5 perces ebédről van szó. 
Miután elővettük a mélyhűtőből a palacsintákat, megkenjük chilis babbal, majd négy felé hajtjuk, és egy kiolajozott tepsibe tesszük és megkenjük tejföllel, megszórjuk reszelt növényi sajttal.  200 fokos sütőben kb 15 perc alatt összesütjük. 

Ezeket olvastad már?

Télbúcsúztató lencsehurka

Az egyik kedvenc ételem, sokat ettük a télen. Most,  tavasszal is még „belefér”, de nyáron lehet, hogy kevesebbet fogyasztjuk majd,...

Pizzás rúd

Hozzávalók a tésztához:  50 dkg liszt (fele teljes őrlésű, fele finomliszt)0,75 dl olívaolaj2,5 dkg élesztőkb. 12-2,5 dl víz1 ek. gyümölcsukor3...

Bécsi nemtúrós palacsinta

Nagyon finom csemege, legalábbis nálunk szeretik a gyerekek.  Hozzávalók a palacsintához: 30 dkg finomliszt  20 dkg teljes őrlésű liszt 10...