magdireceptek

Mandulás Raffaello golyó (vegán)


Ki ne szeretné a bolti Raffaellot? Íme, egy recept, amely kicsit pótolja a hiányát:
Hozzávalók:
18 dkg kókuszreszelék
kb. 1 dl víz
Elkészítés:
A vízből és a nyírfacukorból  szirupot főzünk, és langyosra kihűtjük. Ehhez hozzákeverjük a kókusztejport, a kókuszolajat, és 15 dkg kókuszreszeléket. Ne ijedjünk meg, a massza nagyon puha lesz, hiszen a kókuszolaj a meleg hatására folyós lesz. Az elkészült masszát tegyük hűtőbe, amíg a kókuszolaj megdermed, majd vizes kézzel kis golyókat formázzunk, úgy, hogy mandulát tegyünk a közepébe és a ledarált (héjas) mandulareszelékbe forgassuk meg. Lehűtve tálaljuk. 
TIPP: érdemes dupla adagot készíteni, és a masszát felhasználni kásákhoz is. Holnap egy ilyen recept következik. 

 

Ezeket olvastad már?

Visszatérés

Kedves Olvasóink! Hosszas (őszi és téli) szünet után (amelynek több oka is volt) ismét a fedélzeten vagyunk. Minden rendben velünk,...

Vegán fánk epres „mascarpone” krémmel

Fannusunk iskolájában múlt héten volt farsang és a kérésére fánkot sütöttünk – ő futtatta fel az élesztőt, dagasztotta, kelesztette, formázta...