magdireceptek

Paradicsomos-„tejszínes” cukkinis tészta

Elérkeztünk ahhoz az időszakhoz, hogy Fanni, ha mondom neki, hogy megyünk ebédelni, ezt mondja: Tészta? Krumpli? Rizs? 🙂 Így ezeket az alapanyagokat kell úgy variálnom, hogy minden más is belekerüljön. 🙂 A paradicsomos dolgokat nagyon szereti, de a cukkinit mostanában annyira nem (régen nagyon ette…). Így most ebbe rejtettem bele. 🙂 

Hozzávalók:
25 dkg gluténmentes metélt tészta / durum tagliatelle 
3 dl üveges / dobozos paradicsompüré 
1 dl rizstejszín (növényi főzőtejszín)
1 ek. finomliszt 
1 fej vöröshagyma
1 nagyobb salátacukkini
kb. 2 tk himalaya só
kb. 3-4 tk. nyírfacukor
1 gerezd fokhagyma
2 – 2 ek. olívaolaj, víz 
Elkészítés:
A tésztát hagyományos módon kifőzzük. A hagymát olaj és ugyanannyi víz keverékén megpároljuk. Eközben a cukkinit megmossuk és lereszeljük. Ezt rátesszük a hagymás alapra, kevés vizet adva hozzá megpároljuk. Majd hozzáadva a paradicsompürét is, ízesítjük sóval, fokhagymával, nyírfacukorral. Összefőzzük. Eközben a tejszínt kikeverjük a liszttel és beleöntjük a paradicsomos mártásba. Összeturmixljuk. .5 perc főzést követően lekapcsoljuk.

TIPP: tálaláskor Viofast növényi (olvadós) sajtot reszelünk rá. 

Ezeket olvastad már?

Csipkebogyó tea

Itt van ismét a hűvös idő. Remek alkalom a teázásra 🙂 Mi egyébként is sokat teázunk, kedvencünk a menta, bodza,...

Meleg újhagymás cukkinileves

Annyira kívántuk a cukkinit, hogy vettünk pár darabot.  Tegnap este -bent a konyhában- grilleztünk (cukkini, krumpli, újhagyma, laskagomba), ma pedig...