magdireceptek

Kókuszolajos, fekete szezámos kiflik

Kaptam egy kis kókuszolajat, így most ezzel kísérletezgetek, sütemények is készültek, de azokról még nem árulhatok el többet, csak egy ma kora reggel készült kiflit adok közre:)

Hozzávalók:

2 bögre tk. liszt,
2 bögre finomliszt,
2 kanál kókuszolaj,
2 kisebb krumpli, megfőzve, lereszelve,
2 dk élesztő,
2 dl növényi tej,
só, méz, fekete szezám.

Elkészítés: 

Az élesztőt kis mézes vízben felfuttatom, közben a liszteket, kókuszolajat összekeverem, beleöntöm a maradék vizet, és a felfuttatott élesztőt. Bedagasztom, kb. 1 órát kelesztem, majd újra átdolgozom, kiformázom, és tepsibe téve a legalacsonyabb fokon 20 percet kelesztem, majd felkapcsolva a sütőt megsütöm (kb. 20-30 perc alatt). 🙂 

Ezeket olvastad már?

Vegán hajdinafasírt

vega_pokemontrainer4000

Nagyon finom, amikor épp nem önmagában, kenyérrel és salátával ettük, akkor itthon készített tortillába tettük grillezett tofuval és cukkinivel, paradicsommal. ...