magdireceptek

Kókuszolajos, fekete szezámos kiflik

Kaptam egy kis kókuszolajat, így most ezzel kísérletezgetek, sütemények is készültek, de azokról még nem árulhatok el többet, csak egy ma kora reggel készült kiflit adok közre:)

Hozzávalók:

2 bögre tk. liszt,
2 bögre finomliszt,
2 kanál kókuszolaj,
2 kisebb krumpli, megfőzve, lereszelve,
2 dk élesztő,
2 dl növényi tej,
só, méz, fekete szezám.

Elkészítés: 

Az élesztőt kis mézes vízben felfuttatom, közben a liszteket, kókuszolajat összekeverem, beleöntöm a maradék vizet, és a felfuttatott élesztőt. Bedagasztom, kb. 1 órát kelesztem, majd újra átdolgozom, kiformázom, és tepsibe téve a legalacsonyabb fokon 20 percet kelesztem, majd felkapcsolva a sütőt megsütöm (kb. 20-30 perc alatt). 🙂 

Ezeket olvastad már?

Tavaszváró epres sütemény (vegán)

Hozzávalók:50 dkg rétesliszt20 dkg nyírfacukor12 ek. olaj (4 szűz olaj mix)2 ek. citromlé1,5 foszfátmentes sütőpor5 dl buborékos ásványvíz4 ek. rizsitalpor—1 kg eper —2 l rizstej4 csomag epres...

Meleg újhagymás cukkinileves

Annyira kívántuk a cukkinit, hogy vettünk pár darabot.  Tegnap este -bent a konyhában- grilleztünk (cukkini, krumpli, újhagyma, laskagomba), ma pedig...