magdireceptek

Búzahússal töltött kelkáposzta

Igazi laktató téli ételkülönlegesség!

Hozzávalók:

1 kg kelkáposzta
1/2 kg vöröshagyma
2 ek. pirospaprika
4-5 gerezd fokhagyma
2 kanál paradicsomlé
1 ek. paprikakrém (csípős)
himalaya só ízlés szerint
2-3 dl víz
15 dkg elkészített búzahús
25 dkg főtt barnarizs

Tejfölhöz:

5 dkg kesudió
1 ek. 4 szűz olaj mix
1 tk. citromlé
1 tk agavé cukor
csipet himalaya só

Elkészítés:


Az apróra vágott hagymát olaj + víz keverékén megpároljuk. Hozzáadjuk a pirospaprikát, a paprikakrémet, az ételízesítőt, sót, fokhagymát, paradicsomlevet. Elvesszük ennek az alapnak az 1/3 részét, belekeverünk 15 dkg megdarált szejtánhúst, 15-20 perc alatt összefőzzük, majd belekeverjük az időközben félig (dupla vízben) megfőzött  rizst. Lezárjuk a tűzhelyet. 
A kelkáposztát leveleire szedjük, megmossuk és lobogó vízben 2-3 percig főzzük. Leszűrjük, kihűtjük, majd kivágjuk a vastag ereket. A káposzta levelekbe tekerjük a fenti rizses” húst” és a tepsibe rakjuk.  2-3 dl magtejfölt készítünk (a tejföl alapanyagait összebotmixerezzük), és összekeverjük a maradék pörkölt szafttal, majd a káposzta töltelékekre öntjük. Sütőben kb. 20 perc alatt készre sütjük.
A búzahúst így készítjük. 

Ezeket olvastad már?

Mákos-körtés-karobos árpa

Finom reggeli csemege. 🙂 Hozzávalók: 25 dkg árpakb.1/2 l kukoricatej 2-3 ek. nyírfacukor 1 tk.vaníliapor1 citrom héja1 bögre darált mák2...

Trikolor bagett

Ez a bagett teljes mértékben Nagy Zsuzsa receptje, aki a szakácskönyvekben volt szerző-és szerkesztőtársam. Mivel mára éppen aktuális, felteszem a...