magdireceptek

Paprikás krumpli gazdagon

2 kg burgonya

1 fej vöröshagyma

1 db paprika és paradicsom

1 kis kanál pirospaprika

kb. 2 ek. olaj

Só, vegamix (vegeta)

1 mk. őrölt kömény

1 kk. paradicsompüré

gabonakolbász – igény szerint

1 csomag szójavirsli

Elkészítés:

A burgonyát meghámozzuk és tetszés szerinti alakúra vágjuk. A paradicsomot és paprikát megmossuk, kis kockákra felvágjuk. A vöröshagymát megtisztítjuk és apró kockákra vágjuk, majd egy nagyobb edényben kevés olaj és víz keverékén aranybarnára pároljuk. Hozzáadjuk a felkockázott paprikát és paradicsomot, valamint a paradicsompürét és ezeket is belekeverjük, majd hozzáadjuk a pirospaprikát, átkeverjük és felöntjük 3 dl vízzel. A gabonakolbászt és a karikákra vágott virslit a végefelé adjuk hozzá.

Ezeket olvastad már?

Téli kölesgombóc karamellel

Még a múlt héten maradt a főtt kölesünk, így abból készült (csak most van idő feltölteni) téliesített gombóc.  Adagokat sajnos...

Tavaszváró szendvicskrém

Finom, egyszerű és gyors pástétom. Az alapanyagok pedig minden háztartásban megtalálhatóak, szóval érdemes kipróbálni. 🙂 Hozzávalók: 1 nagyobb főtt krumpli,...