magdireceptek

Brokkolis-tofus-pizzás tekercs

Érdemes kipróbálni, annak is, aki nem mestere az élesztős tésztáknak, mert elronthatatlan és finom. 🙂

Hozzávalók:

5,5 dl Alpro rizstej
1 tk. barna cukor
5 dkg élesztő
2 ek. 100 % extra szűz olívaolaj 
0,25 kg finomliszt
0,25 dkg durumliszt
0,5 kg teljes őrlésű liszt
2-3 tk. só

1 fej vöröshagyma
1 ek.100 % extra szűz olívaolaj 
350 gr paradicsompüré
2 tk. nyírfacukor
oregano
3-4 gerezd fokhagyma

4-5 rózsa brokkoli
10 dkg füstölt tofu

Elkészítés:

Az élesztőt 2 dl langyos-cukros növényi tejben felfuttatjuk. Egy tálban összekeverjük a lisztet, a sót, az olajat, a felfutott élesztőt.A maradék tejet is hozzáadagolva lágy tésztát gyúrunk. Meleg helyen 1 óra alatt duplájára kelesztjük. Ez idő alatt a paradicsommártást elkészítjük: az apróra vágott hagymát vízen és ugyanannyi olajon megpároljuk. Hozzáadjuk a paradicsomot, a fűszereket, és összeforraljuk. A brokkolit megpároljuk. 
A tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk, megkenjük ezzel  a mártással. Megszórjuk az apróra vágott brokkolival. Feltekerjük (mint a bejglit) és 1,5 ujjnyi szeletekre felszeleteljük. Olajjal kikent, liszttel megszórt tepsibe téve még 20 percet kelesztjük. 160-170 fokon 30 perc alatt készre sütjük. 

Ezeket olvastad már?

Új blog

A kép 2007-ben készült, Békés megyében, férjem szüleinél  Kedves blogolvasó! 🙂  Többen kértétek, hogy a mindennapi egészséges ételeink receptjét osszam meg...

Karobos-áfonyás-mandulás müzli, házilag

Napok óta (granolához hasonló) házi müzlit szeretnék készíteni. Más miatt jött az ötlet, hogy benézzek Dulminához, és lám, ropogós müzlit...

Zellerpástétom

Most látom, hogy még nem került fel ez a recept a blogra, pedig a téli esték kihagyhatatlan étele 🙂  Hozzávalók:...