Gyors, finom, egyszerű. Kell ennél több? Az ételhez egy újfajta szójadresszinget használtam, nagyon finom!
Hozzávalók:
1/2 kg durum penne tészta
1 kisebb fej brokkoli
1 kisebb fej vöröshagyma
20 dkg füstölt tofu
himalaya só– ízlés szerint
Elkészítés:
A tésztát sós vízben kifőzzük. Közben a hagymát apróra vágjuk. A brokkolit rózsákra szedjük, a tofut felkockázzuk. Egy tepsit kiolajozunk és 180 fokon kb. 15 perc alatt megpirítjuk benne a megmosott, rózsáira szedett brokkolit és a felkockázott tofut, legvégül pedig a hagymát és az apróra vágott fokhagymát adjuk hozzá. Sózzuk, ételízesítővel megszórjuk. Amikor roppanós a brokkoli, hozzáadjuk a tejszínt és még 10 percet pároljuk. Ráöntjük a lecsepegtetett tésztát és összesütjük.