magdireceptek

Brokkolis-búzahúsos vadas

Hozzávalók:
4 közepes sárgarépa
3 rózsa brokkoli 
1 fehérrépa
1/2 kisebb zeller
1 fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
2-3 babérlevél
kb. 1 dl víz 
só – ízlés szerint
vegamix – ízlés szerint
2 ek. mustár
3 ek. finomliszt 
kis citromlé – ízlés szerint
10 dkg kész búzahús
2 ek. paprikakrém
2 tk. fokhagymapor   
Elkészítés:
A hagymát meghámozzuk és apróra vágjuk. Olaj és ugyanannyi víz keverékén megpároljuk. Eközben a brokkolit alaposan megmossuk és kis darabokra szedjük. A sárgarépát, fehérrépát, zellert szintén megmossuk, meghámozzuk és lereszeljük. Hozzáadjuk a hagyás alaphoz, majd ízesítjük babérlevéllel, vegamix-szel, sóval, fokhagymával.  A brokkolit kb. 10 perc elteltével adjuk hozzá Roppanósra pároljuk, ha szükséges, kevés vizet adunk hozzá. Eközben kikeverjük a növényi tejszínt, a lisztet és a mustárt, és mindezt ráöntjük a megpárolódott zöldségekre. Kevés citromlével is még ízesítjük, ill. igény szerint adunk hozzá még sót vagy ételízesítőt. A búzahúst csíkokra vágjuk és kókuszolajjal kikent tepsibe téve paprikarémmel és fokhagmaporral összepirítjuk, majd belekeverjük a szószba. Összefőzzük és a kifőtt tésztára locsolva melegen tálaljuk.

Ezeket olvastad már?

Vegán krumpligombóc leves

Ez egy fajta krumpligombóc leves. Anyósom pl. másképp készíti, majd ha náluk leszünk, meg is kérem, hogy főzzük együtt az...