Hozzávalók:
4 közepes sárgarépa
3 rózsa brokkoli
1 fehérrépa
1/2 kisebb zeller
1 fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
2-3 babérlevél
2 ek. olívaolaj
kb. 1 dl víz
só – ízlés szerint
vegamix – ízlés szerint
2 ek. mustár
2 dl növényi tejszín
3 ek. finomliszt
kis citromlé – ízlés szerint
—
10 dkg kész búzahús
1 ek. kókuszzsír
2 ek. paprikakrém
2 tk. fokhagymapor
Elkészítés:
A hagymát meghámozzuk és apróra vágjuk. Olaj és ugyanannyi víz keverékén megpároljuk. Eközben a brokkolit alaposan megmossuk és kis darabokra szedjük. A sárgarépát, fehérrépát, zellert szintén megmossuk, meghámozzuk és lereszeljük. Hozzáadjuk a hagyás alaphoz, majd ízesítjük babérlevéllel, vegamix-szel, sóval, fokhagymával. A brokkolit kb. 10 perc elteltével adjuk hozzá Roppanósra pároljuk, ha szükséges, kevés vizet adunk hozzá. Eközben kikeverjük a növényi tejszínt, a lisztet és a mustárt, és mindezt ráöntjük a megpárolódott zöldségekre. Kevés citromlével is még ízesítjük, ill. igény szerint adunk hozzá még sót vagy ételízesítőt. A búzahúst csíkokra vágjuk és kókuszolajjal kikent tepsibe téve paprikarémmel és fokhagmaporral összepirítjuk, majd belekeverjük a szószba. Összefőzzük és a kifőtt tésztára locsolva melegen tálaljuk.