Higgyétek el, nemcsak süteményeket eszünk, de holnap különleges nap lesz, mert férjem születésnapját ünnepeljük, már másodjára, hármasban. Így Fannival ma sütöttünk neki egy nagyon gyors, egyszerű és finom tortát. 🙂 (Tavaly Fannitól az első fogacsáját kapta ajándékba aznap, másnap a másodikat…most is fogáttörést várunk, a 16. van soron, jó lenne ez a bejáratott ajándék:-).
Hozzávalók:
A tésztához:
40 dkg liszt
5 dkg zabpehelyliszt
10 dkg kókuszzsír
15 dkg gyümölcscukor
3 ek. karobpor
3-4 ek. víz
A krémhez:
4,5 dl kókusztej
15 dkg kókuszzsír
7,5 ek. búzadara
20 dkg kókuszreszelék
10 dkg gyümölcscukor
A tetejére:
avokádós „csokikrém”: (1 avokádó, 1 banán, 3 kanál méz/agavé szirup/datolyaszirup/rizsszirup, 3 ek. karob, 1 ek. kókuszzsír, késhegynyi vaníliapor, késhegynyi fahéj–mindez összeturmixolva)
de most bevallom, vettem egy jó minőségű étcsokit, és azt olvasztottam rá. 🙂 Nem is lett szép a fotó….
Elkészítés:
A tésztához az alapanyagokat összedolgozzuk. Lágy, de nyújtható tésztát kell, hogy kapjunk.Három fele szedjük, kinyújtjuk és olajozott, lisztezett tepsiben (normál tortaforma) 180 fokon 15-15 perc alatt az összes lapot kisütjük. Miközben sül, elkészítjük a tölteléket: egy edénybe öntjük a növényi tejet, belekeverjük a gyümölcscukrot, a kókuszolajat, és amikor forr, akkor hozzáadjuk a búzadarát. Alaposan kevergetjük, majd amikor félpuhára főtt, adjuk hozzá a kókuszreszeléket. Ezzel főzzük teljesen puhára a grízt. A tölteléket és a lapokat is kihűtjük, majd a tölteléket kétfele szedve megkenjük a lapokat. Ráöntjük és megvárjuk, hogy megkeményedjen.