Leírni szinte bonyolultabb vagy hosszabb, mint elkészíteni, ne riasszon el titeket ez a hosszú hozzávalók lista vagy leírás.
Hozzávalók:
Borsófehérje raguhoz:
100 g borsófehérje granulátum
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 kaliforniai / kápia paprika
1 paradicsom
1 sárgarépa,
1 kisebb cukkini (elhagyható)
pirospaprika
vegeta
víz
2 ek. olaj
—
Vegán palacsintához:
20 dkg finomliszt
1 ek. csicseriborsóliszt
6 dl natúr növényi tej és víz, igény szerinti elosztásban
2 ek. olaj
—
Vegán panírhoz:
4 ek. csicseriborsóliszt
víz
vegeta
morzsa
Elkészítés:
A palacsintatészta hozzávalóit egy tálba öntjük és alaposan összebotmixerezzük. Kerülhet a tésztába metélőhagyma is. Miközben sütjük a palacsintákat, elkészítjük a „ragut”: a borsófehérjét egy tálba tesszük és forró vízzel leöntjük, állni hagyjuk. Eközben 1-1 ek. olaj és víz keverékén az előzetesen apróra vágott vöröshagymát, paprikát, paradicsomot megpároljuk, majd a leszűrt borsófehérjét és lereszelt sárgarépát, cukkinit rátesszük erre az alapra, vegetával, fokhagymával fűszerezzük, pirospaprikával színezzük és kicsit összepirítjuk, majd kevés vízzel felhigítjuk. Ne hígra készítsük. Amikor kisültek a palacsinták, rákenjük ezt a ragut, majd feltekerjük a palacsintákat. Tejföllel megkenve, sajttal megszórva így is összesüthetjük egy kiolajozott tepsiben, de be is panírozhatjuk és úgy is kisüthetjük.
A vegán panírhoz a csicserilisztet annyi vízzel összekeverjük, hogy palacsintatészta állaga legyen, majd a palacsintákat egyből ebbe forgatjuk és ezt követően morzsába tesszük.
Olajjal meglocsolt tepsiben kb. 180-200 fokon 20 perc alatt kisütjük (félidőben forgatjuk).