magdireceptek

Fokhagymával sült padlizsánsaláta

Nagyon kellemes saláta, én ma csupán ezt ebédeltem vöröslencse-pástétomos pirítóssal.

Hozzávalók:

2 közepes padlizsán
3-4 gerezd fokhagyma
4 db paradicsom
6 db kovászolni való uborka
1 lilahagyma

100% extra szűz olívaolaj 
1/2 citrom leve

Elkészítés:

A padlizsánokat megmossuk és vékony karikákra vágjuk. Egy olívaolajjal kikent tepsibe tesszük a karikákat, megsózzuk és közepes lángon kb. 10 perc alatt (egyszer forgatva) megpirítjuk őket. A félidőben tesszük rá a fokhagymaszeleteket. A paradicsomot, uborkát szintén megmossuk, és – a lilahagymával együtt- felkarikázzuk. Majd egy tálba tesszük, meglocsoljuk sózott olívaolajjal, citromlével. Frissen tálaljuk. 

Ezeket olvastad már?

Lecsó, újragondolva

Tavaly nyáron nagyon sok lecsót tettünk el télire, házilag termelt hagymából és paprikából, üstben készítve, és tartósítószermentesen remekül elállnak. Viszont...

Sós mogyorópástétom

Múlt héten férjem egyik munkatársánál, barátjánál járt megbeszélésen, és hozott egy kis kóstolót egy ehhez hasonló pástétomból, ami eszembe juttatta,...

Sárgabarackos babka

A gyerekek nagyon szeretik: 30 dkg liszt (lehet fele-fele teljes őrlésű-finomliszt vagy én most rizslisztet és zablisztet adtam a finomliszthez,...