Blog

A Magdireceptek blogot 10 éve hoztam létre. Itt megtalálhatod az eddigi bejegyzéseimet. 
 

Receptjeim

A 10 éve írt blogomban vegán ételek receptjeit találod, és mivel férjem és engem is nagyon érdekel a fotózás, szép képekkel egészítjük ki azokat. A receptek között keresés alapján találhatsz reggeli ételeket, pástétomokat, fasírtokat, salátákat, leveseket, főételeket, pékárukat és süteményeket is. De összeállíthatod a napi menüdet alapanyag kereső segítségével is.

„Csokis” gabonagolyó házilag

Punkaa adta az ötletet, gyorsan ki is kellett próbálnom.  Hozzávalók: 3/4 csésze finomliszt1/4 csésze karobpor1/2 csésze darált kesudió / dió2 ek. méz / agavé szirup4 ek. natúr szójajoghurt Elkészítés: Összekeverjük a száraz alapanyagokat, majd hozzáadjuk a mézet, és a szójajoghurtot és tésztát gyúrunk belőle. 2-3 órára hűtőbe tesszük, majd kis

Tovább olvasom »

Köles-krumpli tócsni

Nagyon finom feltét, egy újságban olvasta édesanyám az eredeti receptet, kifénymásolta, és én pedig kisebb variálást követően készítettem el.  Hozzávalók: 2 nagyobb burgonya15 dkg köleskb. 6 dl víz2 ek. lenmagpehely1 közepes vöröshagymahimalaya só – ízlés szerintbio levespor és ételízesítő  – ízlés szerint4-5 ek. kókuszzsír Elkészítés: A köleshez felforraljuk a vizet,

Tovább olvasom »

Újhagymás muffin (vegán)

Hozzávalók: 25 dkg finomliszt½ csomag foszfátmentes sütőpor6 ek. olívaolaj 2,5 dl víz2 szál újhagyma10 dkg kukorica15 dkg pritaminpaprikás tofu himalaya só– ízlés szerint Elkészítés: A lisztet és a sütőport összekeverjük. Megsózzuk, belevágjuk a újhagymát, beleszórjuk a kukoricát és az apró kockákra vágott tofut. Belemérjük az olajat, vizet és alaposan összekeverjük.

Tovább olvasom »

Vegán hamburgeres nyílt!

A szállítás kicsit megviselte a hambikat… Kedves barátaink jóvoltából Budapesten ma megnyílt az első vegán hamburgeres a 1122 Városmajor u. 13. szám alatti Bio-passzázs bioboltban. Mivel közel lakunk egymáshoz (Vác, ill. Nagymaros), így mi ma itthon kóstolhattuk meg az egyik hamburger fajtát. 🙂 McDrive 🙂 köszönjük még egyszer az Istvánffi

Tovább olvasom »

Fél év…

Drága kislányunk féléves lesz, éppen egy hét múlva. Gyorsan elment ez az idő, de rengeteg minden történt, sűrű és azért fárasztó is volt:-) Az elején a sárgasággal vettük fel a küzdelmet, sikeresen, majd az erőteljes hasfájós korszak következett, és ezt követően a fogzás indult el. Időközben 3 hónapos kora óta

Tovább olvasom »

Törökmogyorós-marcipános zabkeksz

Az egyik legfinomabb és legegyszerűbb, egészséges édesség. 🙂 Hozzávalók: 10 dkg marcipánmassza nádcukorral35 dkg zabpehely25 dkg finomliszt2 ek. foszfátmentes sütőpor1 marék mazsola1 marék törökmogyoró3 dl olívaolaj2 ek. karob2 alma1 citrom héja2 ek. méz15 dkg kókuszvirág cukor Elkészítés: A lisztet, a kókuszvirág cukrot, a foszfátmentes sütőport és a zabpelyhet és a karobot

Tovább olvasom »

Zöldbab-ragu gluténmentes tésztával

Hozzávalók: 50 dkg zöldbab2 ek. olívaolaj1 paprika1 paradicsom2 ek. paprikakrém1 dl szójadresszinghimalaya só, pirospaprikabio levespor és ételízesítő2 ek. kukoricakeményítő2 ek fekete szezámmag— 25 dkg gluténmentes metélt Elkészítés: Az apróra vágott hagymát olaj és ugyanannyi víz keverékén megpároljuk. Hozzáadjuk a zöldbabot, a felvágott  paradicsomot, paprikát. Fűszerezzük, pirospaprikával megszórjuk és paprikakrémezzük. Felöntjük

Tovább olvasom »

Medvehagymás, fekete szezámos, agavé szirupos saláta

Könnyed saláta, estékre vagy tartalmas főétel mellé, mi pl. tepsis burgonyával ettük. Hozzávalók: 1 kígyóuborka1 pritaminpaprika5-6 levél medvehagyma4 ek. olívaolaj2 ek. fekete szezámmag10 dkg Violife  növényi sajt, füstölthimalaya só – ízlés szerint1/2 citrom leve2-3 tk. agavé szirup—kesudió tejföl : 10 dkg kesudió20 dkg natúr tofu 1/2 dl bio citromlé2 ek. olívaolaj

Tovább olvasom »

Brokkolis-tofus penne

Gyors, finom, egyszerű. Kell ennél több? Az ételhez egy újfajta szójadresszinget használtam, nagyon finom!  Hozzávalók: 1/2 kg durum penne tészta 1 kisebb fej brokkoli 1 kisebb fej vöröshagyma 20 dkg füstölt tofu 2 dl Sojasun szójadresszing  himalaya só– ízlés szerint bio levespor és ételízesítő Elkészítés: A tésztát sós vízben kifőzzük.

Tovább olvasom »