magdireceptek

Barackos-vaníliás-mandulás lepény kardamommal

Ezt a lepényreceptet nemrég kaptam, amilyen egyszerű elkészíteni, annyira finom. Bármilyen gyümölccsel kipróbálható. 


Hozzávalók:

15 ek. finomliszt
15 ek. teljes kiőrlésű liszt
1 dkg élesztő
4 ek. 100% extra szűz olívaolaj 
víz-amennyit felvesz
1 citrom héja
2 ek. barna cukor

4 konzerv őszibarack / szilva/ alma/körte
10 dkg mandula, darálva 
10 dkg nyírfacukor (megdarálva)
2 tk. darált kardamom

1 csomag vaníliás puding
1/2 liter Vegimilk 

Elkészítés:

Az élesztőt kevés barna cukros-langyos vízben felfuttatjuk.  A liszteket összekeverjük az olajjal és a felfutott élesztővel, maradék cukorral. Belereszeljük a citromhéjat, és annyi vizet adunk hozzá, hogy sűrű nokedlitésztát kapjunk (kanállal keverjük). Lefedve félretesszük, kb. 40 perc alatt a duplájára kelesztjük. Ez idő alatt felvágjuk hosszúkás szeletekre a gyümölcsöket, megdaráljuk a nyírfacukrot (kávédarálón), és összekeverjük kardamommal. A mandulát diódarálón megdaráljuk. Egy tepsit kiolajozunk, lisztezünk. A vaníliapudingot is a hagyományos módon elkészítjük: a Vegimilket felforraljuk, 3-4 ek. kivételével, mivel ebbe keverjük bele a pudingot. Amikor forr, hozzáöntjük, és kb. 2-3 perc alatt összefőzzük.  Majd amikor duplájára kelt a tészta, a tepsibe kanalazzunk, és elsimítjuk. Megszórjuk a darált mandulával, majd ráhelyezzük a gyümölcsöket, ráfolyatjuk a pudingot, és még 20 percet kelesztjük. Ezt követően 25-30 perc alatt 150 fokon kisütjük.
TIPP: bármilyen gyümölcsöt tehetünk a tetejére, ill. a mandulát helyettesíthetjük dióval, morzsával, sőt, mákkal is. 🙂

Ezeket olvastad már?

Paradicsomleves gazdagon

vega_pokemontrainer4000

Érdekes, és finom leves. Hozzávalók:1/2 kg vegyes mirelit zöldség (mélyhűtő ürítés céljából :-),lehet friss karfiol, cukkini, sárgarépa, zöldbab1 l paradicsomlé3-4...

Vadas jávorszarvas tésztával :-)

vega_pokemontrainer4000

Ma valami nagyon egyszerű ételt kívántunk, ezért készült vadas. Nemcsak hogy egyszerű elkészíteni, hanem nem is üli meg a gyomrot....