magdireceptek

Banános búzacsírás árpakása

Ma reggel ez volt a reggelink. Az árpáról és az abból készült kásáról már itt írtam, ezért nem ismételném meg. Most másképp készítettem el, ezért teszem fel a blogra. Így talán még finomabb. 
Szintén előző este beáztattam az árpát, és reggel kb.20 percig főztem, kukoricatejben, kókusszal és mézzel ízesítve. Majd botmixerrel még darabosra összemixereztem, és lezártam. Ekkor kevertem bele egy összetört banánt és a szárított búzacsírát. A búzacsíra az egyik legjobb táplálékunk, én mindig szoktam a rakott, töltött dolgokba/ra, vagy panírba is szórni, ill. amikor eszembe jut, a kásákba.  Kiváló immunerősítő, vitaminokat (pl. E-vitamin), ásványi anyagokat, aminosavakat, klorofilt tartalma és mi még az ízét is szeretjük :). 

Ezeket olvastad már?

Mákos-barackos csiga

Hipp-hopp reggeli, egy nagy adag gyümölcssalátával vagy egy finom bögre hideg növényi tejjel, „jegeskávéval”, esetleg gyümölcsturmix-szal.  Hozzávalók: Tante Fanny élesztős...

Programajánló

Kedves ismerősünk, Tóth Gábor és ismerősi tartanak előadásokat ebben a negyedévben is. A részletes meghívó így néz ki: