magdireceptek

Babos-búzahúsos paradicsomos ragu korianderes kölessel

Igazi téli egytálétel. Igaz, férjemnek és kislányomnak a ragut tésztával együtt tepsiben összesütve készítettem el, de én kölessel fogyasztottam. 

Hozzávalók:

1 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1/2 l paradicsomszósz
2 ek. finomliszt
3-4 ek. olívaolaj 
3 ek. víz
10 dkg kidney bab
20 dkg búzahús
2-2 ek. bazsalikom, majoranna
himalaya só
2 tk. füstölt pirospaprika
1-2 tk. nyírfacukor (ízlés szerint)

1 csésze köles
3 csésze  víz
1 csokor petrezselyem / koriander
himalaya só

szezámmag

Elkészítés:

A babot előző este beáztatjuk, majd sós vízben megfőzzük. Eközben feldaraboltjuk a már kész búzahúst, a hagymát megpucoljuk és felaprítjuk. olaj és víz keverékén megpároljuk a hagymát, majd rászórjuk a lisztet, és belerakjuk a felaprított búzahúst. Rálocsoljuk a paradicsomszószt és hozzákeverjük a babot. Amennyiben szükséges, vízzel hígítjuk. fűszerezzük, ízesítjük, és akár tésztával, akár rizzsel vagy a háromszoros vízben kifőtt és ízesített kölessel tálaljuk. Ha bonyolultabb ételt  szeretnénk, akkor kifőtt tésztával (kb. 30 dkg-val) összekeverjük, olajozott tepsibe rakjuk, meglocsoljuk növényi tejszínnel és szezámmaggal megszórva kisütjük. 

Ezeket olvastad már?

3. heti menü

Tartalmas együtt töltött napokat kívánunk mindenkinek! Férjemnek munkával telik a húsvéthétfő is, de majd bepótoljuk a közös programot valamikor. …:)...

Vegán őszibarackos „krémtúró”

Hozzávalók: 1 doboz őszibarackos Alpro szójajoghurt    (lehet más ízesítésű is) 3 ek. Alpro natúr joghurt15 dkg főtt köles10 dkg natúr...