magdireceptek

Babonéz


Íme, a megígért babonéz recept, amelyet itt találtam még pár hónapja, és azóta előszeretettel készítem. 
Sajnos, mivel rákerült a céklasalátára, nem maradt fotózni való adag, ez majd legközelebb érkezik. 

Hozzávalók:
Kb. egy maroknyi fehérbab megfőzve, 
ízlés szerinti citromlé (kb. 3-4 evőkanálnyi), 
kb. fél teáskanál só, 
fél teáskanál mustár (de lehet frissen megőrölt mustármag is, most ez volt otthon). 
Elkészítés:
A babot előző este beáztatjuk, majd megfőzzük, kihűtjük. Majd a hozzávalókat az olaj kivételével egy botmixerrel jól összemixeljük.  Az olajat apránként adjuk hozzá, fokozatos keverés mellett. Az így elkészült babonéz felhasználható bármilyen étel készítéséhez majonéz helyett, pl. francia salátához, tartár helyett stb.

Ezeket olvastad már?

Hajdinás-ribizlis pohárkrém

vega_pokemontrainer4000

Ma ez volt a reggelink. Tartalmas, finom, igazi nyári csemege 🙂 Hozzávalók: 10 dkg ribizli– 1 csomag vaníliás pudingpor1/2 l...

Vegán ribizlis-vaníliás szelet

vega_pokemontrainer4000

Ezt a sütit még múlt héten készítettem, miután kaptunk egy óriási tál ribizlit Gábortól, aki közelünkben lakik, és a kertjében...