magdireceptek

Almás, mandulatejes polenta

Tegnap a nagymarosi főzőkörön készítettük ezt az ételt a főzőkör vendégei számára.

Hozzávalók:

75 dkg kukoricadara
2-3 ek. Alpro szójajoghurt
2 citrom reszelt héja
1 tk. só
3 ek. kukorica keményítő
5-6 ek. tejpor
1/2 rúd vaniliarúd
15 dkg mandula
15 szem magozott datolya
 kb. 2 kg alma
1-2 ek. nyírfacukor/méz
Elkészítés:
A kukoricadarát azonos mennyiségű vízben elkeverjük. Kétszeres mennyiségű vizet teszünk a főzőedénybe. Ha már forr a víz, belekeverjük a vízben elkevert kukoricadarát, sót, citromhéjat és folytonos keverés mellett főzzük, olyan keményre, hogy már nehéz legyen a fakanállal átmozgatni. A tűzről levéve belekeverjük az alábbi öntetet: mandula, datolya, tejpor, vanília és annyi víz, hogy a turmixot ne terheljük túl és egy kis szójajoghurt.
A massza egyik felét a tepsibe terítjük, 1 kg reszelt almával (levétől kinyomkodva), egy kis darált dióval megszórjuk, majd ráterítjük a maradék masszát. A tetejét vékony almaszeletekkel borítjuk be, amit egy kevés gyümölcscukorral hintünk meg. Hidegen szeleteljük.

Ezeket olvastad már?

Karobos brownie (vegán)

vega_pokemontrainer4000

Újabb gyors, vendégváró sütemény receptjét hoztam el nektek, amit érdemes kipróbálni.  Hozzávalók:                    1 csésze finomliszt        ...

Tofu-padlizsán sült

vega_pokemontrainer4000

Hozzávalók: 25 dkg tofu2 nagyobb padlizsán1/2 kg paradicsom1 fej lila hagymaételízesítő2 ek. sörélesztőpehely4 dl rizstejszín1 nagyobb sárgarépa1 marék dió3 gerezd...