magdireceptek

Afrikai sült kukorica

Régebben, az Afrikáért Alapítványnál dolgozva kétszer éltem rövidebb ideig Afrikában. Első afrikai utamon ettem főtt-sült kukoricát. Igaz, ott maniókalevélben sütötték meg, és ez nekem nem állt rendelkezésemre, így kevésbé autentikus, de nekem így is jól esett. 🙂
Kifőztem a kukoricákat, majd feldaraboltam, és közben olívaolajat kevertem ki egy kevés fűszerrel (pirospaprika, só, borsikafű), és ezzel kentem meg a kukoricákat. Sütőben sütöttem ki, ügyelve, hogy ne égjen meg.:)
Ebédre szójacsíkos cukkinis lecsót ettünk, ennek a receptje hamarosan következik 🙂

Ezeket olvastad már?

Paprikás-sajtos-sokmagvas kenyér

Ismét egy kenyérrecept, érdemes kipróbálni, nagyon finom.  Hozzávalók: 25 dkg teljes őrlésű liszt  15 dkg finomliszt 10 dkg szezámmagliszt 1...

Kapros-vöröslencsés bulgurfasírt

Hozzávalók: 20 dkg bulgurkb. 1/2 l víz15 dkg vöröslencse1 kápia paprika 2 nagy fej vöröshagyma2 ek. lenmagpehely2 ek. víz  10...

Málnás kölespuding feketeribizlivel

Nagyon szeretjük a kölest, és mivel megjelent a piacon a málna, ami szintén egyik nagy kedvencünk, most a kettőt ötvöztük....