magdireceptek

Lilakáposztás fasírt

Nagyon finom fasírt. Férjem úgy fogalmazott, hogy olyan, mintha sült krumplit enne dinsztelt káposztával (ez a két kedvenc étele.) Így amolyan „két legyet egy csapásra” étel ez. 

Hozzávalók:

1/2 fej lilakáposzta
10 ek. csicseriborsóliszt
1 dl víz
2 ek. lemagpehely
3-4 tk. só
2 tk. kömény
4-5 ek. 100% extra szűz olívaolaj

Elkészítés:

Nagyon egyszerű: a káposztát legyaluljuk, besózzuk. Hagyjuk állni, majd hozzáadjuk a vizet, csicseriborsólisztet, lenmagpelyhet, köménymagot. Masszát gyúrunk, majd olajjal kikent tepsibe téve 170 fokon 25-30 perc alatt készre sütjük.

Ezeket olvastad már?

Cukkinis-tejszínes-diós spagetti

vega_pokemontrainer4000

A petrezselyem és a pirított dió kimaradt a fotóról. 🙁  Volt itthon egy darab cukkinink, ill. -még a hétfői receptes...

Rebarbarás vegán jégkrém

Magdi

Itt a jó idő (legalábbis még ma igen, utána állítólag lehűlés következik), így hoztam is egy egyszerű jégkrém receptet. Hozzávalók:...

Tavaszi saláta téli beütéssel

vega_pokemontrainer4000

A tegnapi salátánk receptjét osztom meg (a Goody-foody-s ételünkhöz ettük:). Hozzávalók: 1 fej fejes saláta1/2 kaliforniai paprika3-4 retek2 újhagyma1/2 konzerv...