magdireceptek

„Vegán mustáros rizses hússal” töltött kaliforniai paprika

Gyorsan romlanak a kertben 1,5-2 hete szüretelt kaliforniai paprikák, így ma ezekből  töltöttem.
4 db kaliforniai paprikához kb.1/4 kg rizst és ugyanennyi szóját használtam. A rizst a hagyományos módon készítettem el (egy lábasban alaposan megpirítottam, majd felöntöttem dupla annyi vízzel, és forrástól számítva 3 percig főztem, majd fedő alatt hagyva dunsztba tettem, amíg ki nem hűlt. Addig elkészítettem a szóját: beáztattam vegamixes vízbe a szójacsíkokat, majd alaposan feldaraboltam őket kis darabokra. Közben vizet forraltam, tettem bele vegamixet, és amikor forrt, beletettem a szóját is, kb. 15 percig főztem. Ez idő alatt elkészítettem a pörköltes alapot: 1 fej hagymát dinszteltem, erre tettem rá 1-1 kockára vágott paradicsomot, paprikát, és pirospaprikával, sóval, fokhagymával, majorannával ízesítettem. És ekkor került bele a mustár (kb. 1/2 evőkanállal). Ebbe tettem bele a megfőtt, leszűrt szóját. Összefőztem, majd beletettem a rizst, ami felszívta a pörkölt szaftját. Megtöltöttem a paprikákat, és füstölt tofut reszeltem a tetejükre. Gyorsan kisültek, mi meg megettük 🙂 

Ezeket olvastad már?

Édesburgonyás szendvicskrém

Magdi

(Tojáspástétom alternatívája lehet húsvétkor) Hozzávalók: 50 dkg édesburgonya 10 dkg pirított kesudió 2 szál újhagyma 3 ek. napraforgóolaj 1 ek....

Mediterrán tésztasaláta

Magdi

A tésztát általában főételnek szoktuk készíteni, mi is szeretjük (főleg a gyerekek :-D) a milánói makarónit, bármilyen vegán pörkölttel (szója,...