magdireceptek

Búzacsírás, négy magvas panír

Ma a vegán panírba tettem búzacsírát és magokat is. Egyébként a szokásos módon készítettem a rántott padlizsánt: vízbe áztattam a padlizsánt, hogy „ragadjon rá a liszt”, majd lisztbe forgattam, ezután jött a vegán panír keverékbe mártás (=grahamliszt+fokhagyma+kurkuma+víz+búzacsíra+só–mindebből sűrű palacsintatészta készült), majd a négy maggal megszórt morzsa (összetört tökmag + szezámmag, lenmag, napraforgómag). Ezután enyhén olajozott tepsiben sütöttem ki (félidőben forgattam).  Nagyon finom, ropogós lett. 🙂 Krumplipürével és paradicsomsalátával tökéletes ebéd volt. 🙂

Ezeket olvastad már?

Diószalámi

Több olvasómnak is ígértem diókolbász receptet, ill. hétvégén férjem egyik nagynénje készített ilyen kolbászt nekünk, ami gyorsan elfogyott és hmmmm,...

Kaporvirágos uborkasaláta

Ismét egy saláta, de hát most van itt a szezonja.  A kaporvirág felhasználása Nagy Zsuzsától származik (legalábbis én tőle hallottam,...