magdireceptek

Szilvás bulgur álom

A bulgur kevésbé ismert gabonafajta, pedig nagyon tápláló, finom és egészséges eledel. Étrendünkbe beépítve gazdagabbá tehetjük mindennapjainkat. (Gazdag rostokban, vitaminokban, ásványi anyagokban, pl. a vas és B-vitamin, folsav, magnézium tartalma figyelemre méltó.)  Olyan reggelit mutatok most be, amely egyszerű, gyorsan elkészül és nagyon-nagyon finom! 

Hozzávalók:

4 dl vaníliás szójatej /mandulatej/bármilyen növényi tej
1 ek. kókuszolaj
3 dkg nyírfacukor
10 dkg bulgur
1 bio citrom héja
2-3 tk.kardamom

3-4 dl aszalt szilvás Sojade joghurt
1/2 kg szilva

Elkészítés:

A növényi tejet felforraljuk, hozzáadjuk a kókuszolajat, a nyírfacukrot, és forráskor a bulgurt is. Citromhéjjal és kardamommal ízesítjük, és puhulásig (kb. 30 perc) fedő alatt főzzük, közben néha megkeverjük. Miután elzárjuk a tűzhelyet, még 20 percig hagyjuk fedő alatt. Eközben előkészítjük a tálalást: mossuk meg a szilvákat, majd negyedeljük őket. A bulgurt a következőképpen tálaljuk: halmozzunk egy tálra egy kevés bulgurt, kanalazzunk rá a szójajoghurtból, és gazdagítsuk sok-sok szilvával. Ezt addig folytassuk, amíg a tálunk engedni 🙂
JÓ HÍR: A Sojade termékek szeptember végéi 20% kedvezménnyel kaphatók a Biorganik Kft-nél. 
TIPP: bármilyen más gyümölccsel és szójajoghurttal gazdagítható. Sőt, variálható hajdinával, kölessel is.


Ezeket olvastad már?

Barna-és vöröslencse pástétom

Finom kenyérre való pástétom, amely köszönhetően a lencse fehérjetartalmának, igen egészséges. 🙂 Hozzávalók: 1 csésze bio barna lencse1/2 csésze bio...

Kék mákos- szezámos tofukockák

Hidegen, melegen nagyon finom.  Hozzávalók: 2 csomag füstölt tofu 2 dl szójaszósz 5 gerezd fokhagyma 2 tk. só 2-r tk....

Mézes pogácsa :-)

Télen egy kis mézes-citromos borsmenta és bodza tea mellé kiváló az alábbi mézes pogácsa, amelyet mamától (férjem nagymamájától) tanultam.  A...