A múlt heti (csütörtöki) feketeerdő tortából kimaradt elég sok „puding-krém”, és gondoltam, mai vendégeink számára ezt fogom „újrahasznosítani”.
Hozzávalók:
Vegán „csokis” piskótához:
25 dkg liszt,
10 dkg cukor,
6 ek. olaj,
2,5 dl víz,
3 ek. karobpor,
1 késhegyni Arm & Hammer sütőpor.
A pudinghoz:
1/2 l kukoricatej,
3 csomag vanília ízű pudingpor,
cukor/méz ízlés szerint,
1 dl Hulala tejszín.
A tészta hozzávalóit kikeverjük, közben a vegán pudingot is elkészítjük: a kukoricatejet feltesszük kevés cukorral forrni, és ez idő alatt kevés vízzel kikeverjük a pudingokat. Amikor forr a növényi tej, beleöntjük, és addig főzzük,amíg be nem sűrűsödik. Amikor kihűlt, felvert Hulala tejszínt teszünk bele.
Kiolajozunk, lisztezünk egy tepsit, beleöntjük a fekete színű piskótánkat, majd ebbe, kiskanalanként csöpögtetjük a kemény pudingot. Közepes hőfokon kisütjük. A kinézete kicsit érdekes lett (sűrűbbre kell máskor a pudingot).