magdireceptek

Vegán krátersütemény

A múlt heti (csütörtöki) feketeerdő tortából kimaradt elég sok „puding-krém”, és gondoltam, mai vendégeink számára ezt fogom „újrahasznosítani”. 
Hozzávalók:
Vegán „csokis” piskótához:
25 dkg liszt, 
10 dkg cukor, 
6 ek. olaj, 
2,5 dl víz, 
3 ek. karobpor,
1 késhegyni Arm & Hammer sütőpor. 
A pudinghoz:
1/2 l kukoricatej,
3 csomag vanília ízű pudingpor, 
cukor/méz ízlés szerint, 
1 dl Hulala tejszín. 
A tészta hozzávalóit kikeverjük, közben a vegán pudingot is elkészítjük: a kukoricatejet feltesszük kevés cukorral forrni, és ez idő alatt kevés vízzel kikeverjük a pudingokat. Amikor forr a növényi tej, beleöntjük, és addig főzzük,amíg be nem sűrűsödik. Amikor kihűlt, felvert Hulala tejszínt teszünk bele. 
Kiolajozunk, lisztezünk egy tepsit, beleöntjük a fekete színű piskótánkat, majd ebbe, kiskanalanként csöpögtetjük a kemény pudingot. Közepes hőfokon kisütjük. A kinézete kicsit érdekes lett (sűrűbbre kell máskor a pudingot).

Ezeket olvastad már?

Kókuszzsírban sült tepsis burgonya

vega_pokemontrainer4000

Nagyon egyszerű étel, mégis sokszor elfelejtkezünk róla. Hozzávalók: 4-5 ek. kókuszzsír2 ek. bio levespor-és ételízesítő2 ek. sörélesztőpehelyfriss rozmaring- ízlés szerint1...