magdireceptek

„Pink vargabéles” (vegán)

Gyors, egyszerű, különleges, finom. Ennyit elöljáróban az alábbi sütiről. 🙂

Hozzávalók:

125 g durum cérnametélt
3 ek. búzadara
10 dkg xilit (nyírfacukor) – ízlés szerint
1 ek. kókuszolaj
1/2 citrom héja
2 tk. vanília esszencia
mazsola – tetszés és ízlés szerint

Tante Fanny teljes őrlésű rétestészta 
Elkészítés:
A tésztát kifőzzük. Eközben  egy tálba beletöltjük az Alpro szójajoghurtokat (lehet más ízesítésű is, mi most ilyen ízkombinációra vágytunk, de rendkívül finom lehet pl. a trópusi  gyümölcsjoghurttal is), majd belemorzsoljuk a tofut, ízesítjük citromhéjjal, vaníliával. Ha a tofut nem sikerül jól eldolgoznunk, botmixerrel is „megdolgozhatjuk”. Miután a tészta kihűlt, összekeverjük az öntettel, belekeverjük a mazsolát, búzadarát. Egy réteslapot a kókuszolajjal kikent tepsibe helyezünk, erre ráfolyatjuk a „szószt”, majd befedjük a második réteslappal, amelyet a maradék felolvasztott kókuszolajjal megkenünk. Megszórjuk dióval és összesütjük (180 fokon, kb. 20 perc alatt). Miután kihűlt, tálaljuk – friss gyümölcsökkel a tetején 🙂  

Ezeket olvastad már?

Fanni 3 hónapos

Kislányunk egyre többet mosolyog, kacag és gügyög. Jó látni ezt a fejlődést 🙂 A hasa kevésbé fáj – köszönöm a...

Kardamomos-áfonyás bundás alma

Ismét egy kis csemege a téli estékre. Tegnap egy nagyot kirándultunk, bizony, amikor hazaérkeztünk, jól esett egy kis mézes-vaníliás Roiboos...