Házi kenyérrel az igazi 🙂 |
Még csütörtökön készült ez a pástétom, és vacsorára betérő vendégeinknek is ízlett, ill.persze nekünk is, csak idő nem volt feltenni. Ez annyiban különbözik a hagyományos zakuszkától, hogy tettem bele répát és zellert. Hihetetlenül finom lett 🙂 Gondolkodom rajta, hogy ezentúl csak így készítem majd.
Hozzávalók:
1 óriási padlizsán,
3 közepes kaliforniai paprika,
1 fej hagyma,
2 gerezd fokhagyma,
1/2 közepes zeller,
1 nagyobb répa,
kevés olívaolaj.
Az elkészítés az ismert módon történt: sütőben megsütöttem a padlizsánt, és a paprikát, közben hagymát pároltam (kevés vízen), és a felvágott zellert, répát is vízben megpároltam. Majd a padlizsánt is megpucoltam, rátettem a paprikát, zellert, répát, fokhagymát is és összeturmixoltam őket. Mindezt a hagymás alapra tettem, összekevertem, és pár percig sóval ízesítve összefőztem. A végén került bele pár csepp olívaolaj.