magdireceptek

Zeller-karalábé raguleves

Hétvégén kaptunk apósoméktól finom zellert és karalábét a békés megyei kertből (a karalábé a fólia alól került hozzánk:).  Így ma gyorsan egy ragulevest készítettem: felkockáztam egy fej hagymát, kevés vízen megpároltam. Eközben felkockáztam egy karalábét és zellert, ill. fél pritaminpaprikát is, és rátettem a hagymás alapra. Megpároltam, sóval, köménnyel ízesítettem. Majd egy Joya tejszínt és kevés olajat, 2 ek. durumlisztet összekevertem és a leveshez öntöttem. Ez szépen besűrűsítette. Vegán nokedlivel egészítettem ki. (1:1 arányban zabliszt + finomliszt, ill.só, és amennyi vizet felvesz).
Nagyon finom volt, a maradék vacsorára el is fogyott 🙂

Ezeket olvastad már?

Trikolor bagett

Ez a bagett teljes mértékben Nagy Zsuzsa receptje, aki a szakácskönyvekben volt szerző-és szerkesztőtársam. Mivel mára éppen aktuális, felteszem a...

Igyunk sokat a nagy melegben…

Erre a hétre is kánikulát jósolnak.  A mi kis tetőtéri albérletünk átváltozott szaunává, nap közben közel 40 fok is lehet,...