Ígértem, így gyorsan lefotóztuk és feltesszük a vegán rizskochot. Sajnos az adagokat nem nagyon mértem, de próbálom rekonstruálni:)
Hozzávalók:
2 csésze barna rizs
3-4 csésze kukoricatej
1 citrom héja
vanília
méz
kurkuma
2 ek. kanál guarmagliszt
Elkészítés:
A rizs kevés ideig vízben főztem, majd kukoricatej hozzáadásával fejeztem be a főzést. Ezt követően ízesítettem, és jött a lényeg: a guarmagliszt olyan anyag, amely lazává teszi a készülő étel szerkezetét, de közben össze is tartja. Úgy működik, mint a tojásfehérje. 🙂 A turmixba tettem kevés vizet (kb. 3 dl), majd ebbe fokozatosan (turmixolás közben) hozzáadtam a guarlisztet. Nagyon besűrűsödött, de közben olyan volt, mint egy hab. Hozzákevertem a kurkumát, és úgy öntöttem a rizshez.Majd olajozott, morzsával megszórt tepsibe öntve kb. 30-40 perc alatt kisütöttem.