Ma a megmaradt frankfurti leves utánra rendhagyó krumplis tésztát készítettem: tettem bele sült sütőtököt is. A krumpli: tök arány 4:1 volt. Egyébként minden ugyanúgy készült, mint a sima krumplis tésztánál. Fotó nem készült.
De íme, egy fotó, mert valamelyik nap karobos kalácsot készítettem, csak úgy, hogy legyen mit reggeliznünk. Gabonakávés kukoricatejjel és gyümölcsökkel teljes értékű reggeli volt. 🙂
Hozzávalók – tésztához:
2 dkg élesztő
2,5 dl növényi tej
25 dkg tk. liszt
10 dkg finomliszt
1 tk. méz
0,5 dl olaj
vaníliapor, citromhéj
Hozzávalók – a krémhez
Karob, olaj, barnacukor (sajnos nem mértem)
Elkészítés
A kukoricatejet meglangyosítottam, elkevertem benne a mézet, és az élesztőt felfuttattam. A lisztet, az élesztőt és a maradék vizet lágy tésztává gyúrtam, ízesítettem vaníliával és citromhéjjal. Egy órán át letakarva kelesztettem, majd 2 részre vettem és kinyújtottam mindkét tésztát, olajjal megkentem, és erre szórtam a cukros karobot. A két fonatot olajozott, lisztezett kuglófformába tettem, mézes kukoricatejjel lekentem. 35-40 perc alatt megsült, kb. 170 fokon.