magdireceptek

Kakukkfüves póréhagyma leves, aszalt paradicsommal

A zöldségesnél szemtelenül le volt árazva a póréhagyma, így vettem belőle. Mivel a hagyma fonnyadt volt, az idő pedig hideg, levest készítettem belőle. 

Hozzávalók
2 szál póréhagyma
1 vöröshagyma
1-2 gerezd fokhagyma
1-2 krumpli
növényi rizstejszín 
ízlés szerint kakukkfű
borspótló
só, olaj
Elkészítés
A póréhagymát felkarikáztam, hagymát és fokhagymát, krumplit megpucoltam, és feldaraboltam. Majd egy kevés vízen megpároltam. Amikor megpuhultak, hozzáöntöttem a tejszínt, vízzel felöntöttem és összeturmixoltam. Sóval, kakukkfűvel és borspótlóval ízesítettem ízesítettem, majd olajat is tettem hozzá. Levesbetétként aszalt paradicsomot ettünk: ez sajnos belesüppedt a levesbe, ezért nem látszik. 

Ezeket olvastad már?

Vaníliás búza őszibarackkal

Hmmm, de finom és tartalmas reggeli. :-)Úgy emlékszem, búzából készült „kása” még nincsen a blogon, így most ez következik. Mivel...

Répás-krumplis káposztafőzelék

Ez a tegnapi ebédünk volt, egy finom répafasírttal.  Hozzávalók: 1/2 fej édeskáposzta2 nagyobb krumpli1 nagyobb sárgarépa1 fej vöröshagyma 1 l...

Búzacsírás, négy magvas panír

Ma a vegán panírba tettem búzacsírát és magokat is. Egyébként a szokásos módon készítettem a rántott padlizsánt: vízbe áztattam a...