magdireceptek

Mégis főzés: spenótos-szerecsendiós növényi tejszínes farfalle

Egy kis növényi tejszín csorog a tetejéről…

Több okból ma is mégis csak főznöm kellett valamit.
Feltettem főni a tésztát, és amíg kifőtt, elkészítettem a rávalót: hagymát pároltam, majd olívaolajat öntöttem bele, illetve felkockázott pritaminpaprikát (a mélyhűtőből) és mirelit, általunk szedett spenótot- szintén a mélyhűtőből. Ezt nem püréként, hanem levelesen tettem el, ami most kapóra jött. Kicsit vágtam csak a leveleken, összepirítottam a hagymával, pritaminpaprikával, majd növényi tejszínnel meglocsoltam, sóval, szerecsendióval és egy gerezd fokhagymával ízesítettem, nagyon kicsi tk. lisztet tettem bele, hogy sűrűbb legyen. Kicsit még főztem, leszűrtem a tésztát. Rögtön tálaltuk is, állítólag finom volt, én nem ettem belőle, maradtam az almáimnál 🙂 

Ezeket olvastad már?

Rukkola-cukkini krémleves

vega_pokemontrainer4000

Merész egy húzás, mit ne mondjak.  Hetente nem fogom készíteni, de havonta megesszük majd, hiszen egészen kellemes íze lett 🙂Az...